Košarka

Efes ponovo SAM na vrhu: Micić slavio kod Nedovića i Micova (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Vicešampion Evrope prvi ostvario osam pobeda u Evroligi.

Izvor: MN Press

Trojica srpskih košarkaša bila su na parketu u jednom od priželjkivanijih okršaja, a na kraju je slavio Vasilije Micić:

Armani - Efes 76:81 (17:16, 22:25, 21:21, 16:19)

Meč u Mediolanum forumu, gde su za domaće igrali Nemanja Nedović i Vladimir Micov, bio je uzbudljiv od početka do kraja i završen je trijumfom ekipe koja će ponovo prenoćiti sama na čelu tabele.

I to zbog pobede u duelu protiv direktnog konkurenta za vrh, koji je doživeo drugi poraz u poslednja tri kola.

Micić nije bio efikasan kao inače (šest poena i šest asistencija), ali su ulogu lidera u "Mediolanum" forumu poneli odlični šuter Šejn Larkin (17) i visoki centar Tibor Plajs (14 poena, 12 skokova).

Na suprotnoj strani nije bilo previše raspoloženih u napadu, pa su dvocifreni broj poena postigli samo plejmejker Serhio "Ćaćo" Rodrigez (11), naš Micov (10), a poen manje ubacio je Nedović.

Srpski tandem domaćih igrao je važnu ulogu u egal meču, u kojem se meč "otvorio" u trećoj deonici.

Kada su u toj četvrtini Džejms Anderson i Micić ubacili "vezane" trojke, Efes je stekao maksimalnih osam poena prednosti, ali to vođstvo nije dugo trajalo. Rodrigez je odmah uzvratio istom merom, a serija Nedovića i Meka donela je i brzi preokret na 64:62 početkom četvrte četvrtine.

Epitet "tvrda utakmica" nije mogao bolje da pristane ovom susretu, jer je u prvih sedam minuta poslednje četvrtine ubačeno samo pet pogodaka iz igre. Gosti su se potom odlepili na 73:68, Nedović je trojkom još jednom zakuvao meč, ali je Efes u poslednjem minutu ipak našao način da trijumfuje i da odbije nalet Mesininog tima.

Efes pobedio Armani (SPORT)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball



Armani: Mek 8, Micov 10, Biliga 5, Moraskini, Rol 8 (6 sk), Rodrigez 11 (9 as), Tarzuski 6, Nedović 9, Ćinćarini, Vajt 8, Bruks 8 (8 sk), Skola 3.

Efes: Larkin 17, Boboa 10, Singlton 11, Balbaj, Gedžim, Šanli 6, Tundžer, Plajs 14 (12 as), Micić 6, Anderson 3, Piters 8, Simon 6.

Tabelu i sve rezultate ovog kola Evrolige potražite ovde.