Košarka

Šta će sada reći Evroliga? U Fenerbahčeu ČETVORO zaraženih virusom

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Stigla potvrda iz Turske, među zaraženima ima i igrača.

Izvor: MN Press

Postojale su sumnje i sada je potvrđeno - četiri člana Fenerbahčea imaju korona virus!

Klub iz Istanbula je potvrdio i da je jedan od četvoro zaraženih košarkaš ekipe.

Predsednik Fenerbahčea je pre par dana izjavio da postoji sumnja da je šestoro članova kluba zaraženo, stigla je i potvrda, ali za dve osobe manje.

Jedan igrač, jedan član tehničkog osoblja i dva administrativna radnika bila su pozitivna na Covid-19, saopštio je Fenerbahče.

"Kao što smo potvrdili u našem prethodnom saopštenju, niko od njih nema kliničku sliku da mora da bude hospitalizovan, izuzev jednog administrativnog radnika. Naši igrači i zaposleni će pratiti proces ozdravljenja u svojim domovima, u izolaciji, i njihovo stanje će biti stalno praćeno od strane našeg medicinskog tima", saopštio je Fenerbahče, a prenosi "Eurohoops".

"Imena našeg igrača i zaposlenih koji su pozitivni na korona virus nisu javni jer poštujemo privatnost pacijenata, osim u slučaju da oni samo obaveste javnost", stoji u saopštenju.

Administrativni menadžer Čenk Renda je jedini za koga je potvrđeno da je pozitivan na korona virus, a pre samo par dana u Srbiju se vratio Željko Obradović, trener Fenerbahčea.

I pored svih problema koje pandemija korona virusa pravi širom Evrope, Evroliga i dalje planira da nastavi takmičenje, što je izazvalo burne reakcije.