Nije uspelo

Kraj saradnje Bajerna i Lesora?

Autor Dušan Ninković

Francuski centar će verovatno postati slobodan igrač.

Izvor: MN Press

Nije poznato kada će se i u kakvom obliku nastaviti Evroliga, ali Nemci žele da igraju košarku. Oni imaju plan za košrkašku Bundesligu i nameravaju da ga sprovedu u delo.

Čak i ako se bude igralo, moguće je da će Bajern u nastavak sezone ući nešto slabiji. Po informacijama koje stižu iz Nemačke, blizu su prekida saradnje sa Matijasom Lesorom.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde je stigao u Minhen na početku sezone, a ranije u karijeri je nosio dres Šalona, Nantera, Crvene zvezde i Unikahe, a postao je i reprezentativac Francuske.

Ove sezone je odigrao 22 meča u Evroligi, uz prosečno 3.8 poena i 2.2 skoka. Tokom boravka u Crvenoj zvezdi Matijas Lesor je zapamćen kao igrač koji često ''iskače'' u odbrani pika, a to nije košarka koju favorizuje Dejan Radonjić, trener Bavaraca sa početka sezone.

Navijači crveno-belih će ga pamtiti po promašenom ziceru u Podgorici, o kom je on nedavno pričao, a očigledno ni navijači Bajerna neće imati mnogo lepih uspomena o Francuzu. Iako je pre nekoliko sezona najavljivan kao čudo, za sada ne uspeva da opravda te reči.

Priče o rastanku nemačkog tima i francuskog centra samo nastavljaju šaputanja o raskidima ugovora širom Evrope. Tako se već danima piše o promenama u ekipama Barselone, Panatinaikosa, Olimpijakosa i ostalih.