O CRNO-BELIMA

Bertomeu o Partizanu: SVI smo sada gubitnici! Sigurno će shvatiti...

Autori Mladen Šolak Milutin Vujičić

"Nismo srećni, ali to je realnost. Moramo da izrazimo naše vrednosti".

Izvor: MN Press

Evroliga i Evrokup su prekinuti zbog pandemije korona virusa - i neće biti šampiona!

Odlučeno je da i naredne sezone u Evroligi nastupaju isti timovi što naravno nije obradovalo sve, posebno timove iz Evrokupa koji su želeli da kroz ovo takmičenje obezbede prolaz u elitu. 

Tako je Partizan, učesnik četvrtfinala Evrokupa s prednošću domaćeg terena do kraja takmičenja, ostao bez prilike da se plasira u Evroligu, a o toj temi na konferenciji za medije nešto više govorio je i prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu.

"I Efes trenutno vodi u Evroligi, ali to ne znači da zaslužuje trofej jer takmičenje nije završeno. To važi za sve, kao i za sve lige. Još ima mnogo opcija da bi neko bio šampion i to nije samo koncept za vašu (ABA) ligu,  već i za Evrokup i za druga takmičenja", istakao je Đordi Bertomeu.

"Morali smo da pokažemo konzistentnost. Razumem klubove koji hoće da budu deo Evrolige, to je legitimna želja, ali nažalost u okolnostima smo da svako mora da shvati koliko je ovo izuzetna situacija. Zato jedne godine neće biti promocije i ispadanja i nećemo imati šampiona!", naveo je prvi čovek Evrolige, pa poručio:

"Nismo srećni, ali to je realnost. Moramo da izrazimo naše vrednosti".

Na pitanje o ljutnji Partizana i Virtusa, Bertomeu je rekao da nijedan tim nije najveći gubitnik u ovoj situaciji, već da su svi izgubili.

"Ne vidim da je neki tim izgubio više od drugog. Svi smo ove sezone gubitnici. Evroliga je organizacija koja je izgubila mnogo otkazivanjem sezone i mislim da to važi i za klubove koji imaju ambiciju da budu šampioni Evrolige. Uložili su mnogo u roster i mogu da osećaju frustraciju jer ne mogu da završe sezonu. Razumem da će biti isti osećaj i u timovima koje ste pomenuli, ali sam uveren da shvataju zašto smo doneli ovu odluku. Napravili su veliki trud, ušli u završnu fazu Evrokupa, ali nažalost nećemo završiti sezonu i iz istog razloga zbog kojeg nemamo šampiona u Evroligi nemamo šampiona ni u Evrokupu. Siguran sam da će imati ambiciju da u budućnosti igraju Evroligu. Razumem frustraciju, svi osećamo frustraciju, ali nijedan tim ne gubi više od drugog. Svi gubimo", rekao je Bertomeu.