Kraj vladavine

Bajern više NIJE šampion - za Evroligu će morati MNOGO bolje!

Autor Mladen Šolak

Bundes ovog juna dobija novog prvaka, jer su Bavarci završili sezonu za zaborav u četvrtfinalu plej-ofa. Pred Markom Pešićem i saradnicima je veliki posao ovog leta.

Izvor: MN Press

Posle dve uzastopne šampionske sezone, Bajern je doživeo krupan neuspeh na kraju takmičarske 2019/20:

Nije prošao ni četvrtfinale nemačkog plej-ofa!

Ekipa srpskog stručnjaka Olivera Kostića, koji je preuzeo tim zimus od Dejana Radonjića, ispala je u dve utakmice od Ludvigsburga.

U prvoj je izgubila rezultatom 83:87, a u drugoj je pobedila sa nedovoljnih "plus 1" (74:73) i tako završila sezonu.

U poslednje tri sekunde Kostić je nacrtao akciju za srpsko krilo i najboljeg igrača tima Vladimira Lučića, ali on nije ubacio težak šut, pa je Ludvisburg počeo da slavi pobedu i iznenađenje.

Problemi kroz koje su Bavarci prolazili u većem delu sezone nisu nestali ni kada su otpustili Radonjića, sa kojim su osvojili prethodne dve titule, a ni posle pauze zbog korone.

Bajern je u meču odluke ispustio 11 poena prednosti (51:40) i dopustio rivalu da se vrati u meč!

Utakmice posle pauze dodatno su ukazale na to da će nemačkom evroligašu biti potreban ozbiljan "remont" ovog leta, ako žele da budu konkurentni u najjačem takmičenju.

Što se tiče nemačkog plej-ofa, Ludvigsburg će u polufinalu dočekati pobednika serije Ulm - Skajlajners (prvi meč 101:61), dok u preostala dva četvrtfinala igraju Alba - Getingen (93:68) i Oldenburg - Bamberg (86:81).