Trojka za pobedu

TRINKIJERIJU POKVARIO DEBI 7 SEKUNDI PRE KRAJA: Pao je i moćni Real, od moćnije Baskonije!

Autor Mladen Šolak

Uvodno kolo Evrolige nije razočaralo!

Izvor: MN Press, YouTube/EuroLeague Basketball

Najjače takmičenje je počelo uzbudljivo.

Dan nakon što je Efes kod kuće iznenađujuće izgubio protiv Zenita, a Žalgiris šokirao Olimpijakos u Pireju, spektakularno je bilo i na utakmicama u petak uveče.

Bajern i Armani odigrali su susret odlučen u produžetku, u kojem su Italijani pobedili trojkom Ševona Šildsa sedam sekundi pre kraja, za konačnih 79:81 (14:15, 17:17, 24:22, 15:16, 9:11).

Bila je to prva zvanična utakmica doskorašnjeg trenera Partizana Andree Trinkijerija na klupi Bavaraca i završio je veoma ljut zbog pada svojih igrača u poslednjim trenucima. Pogledajte koš odluke.

Armani je nastupio bez srpskog veterana Vladimira Micova, a najefikasniji u njegovom timu bili su Malkolm Dilejni (17) i Kajl Hajns (16). Interesantno je to da je Šilds ubacio devet poena i to pogodivši tri trojke. Poslednjom je odlučio meč, a pretposlednjom je svom timu doneo važne poene u pretposlednjem minutu četvrte četvtine.

Srpski košarkaš Vladimir Lučić odigrao je skoro ceo meč za Bajern (36 minuta) i dao 12 poena. Na kraju produžetka, uz zvuk sirene nije uspeo da u teškoj situaciji pogodi iz odbojke... Efikasniji od njega među domaćima bili su Vejd Boldvin (18), Džejlen Rejnolds (14) i Nihad Đedović (14).

Večeras je jako uzbudljivo bilo i u Vitoriji, gde je u hali Fernando Buesa pao Real Madrid. Šampion Španije, Baskonija, pokazao je snagu i na čelu sa maestralnim Pijerijom Henrijem (23 poena) ostvario veliku pobedu. Posle ravnopravne tri četvrtine, on je u poslednjoj stvorio seriju domaćih 14:4 i omogućio Baskijcima da preuzmu potpunu kontrolu.

Posle te sekvence heroja utakmice, Baskonija je vodila 66:56 i "prelomila" favorita. U ekipi Reala Fakundo Kampaco bio je najefikasniji sa 17 poena i pet skokova, Valter Tavares postigao je 10 poena uz sedam skokova, a sa 10 poena utakmicu je završio i Džejsi Kerol.

Baskonija - Real 76:63 (15:16, 18.13, 19:20, 24:14).

Baskonija Real Madrid
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.