Ovo dugo nije viđeno

SVI PRIČAJU O NEMANJI NEDOVIĆU: Nijedan Srbin 18 GODINA to nije uradio u Evroligi! Čestitaju mu protivnici, Bogdan...

Autor Mladen Šolak

Prethodni srpski rekord je proslavio punoletstvo dok ga sinoć nije oborio as Panatinaikosa. Bila je to njegova partija života!

Izvor: YouTube/EuroLeague Basketball

Spektakularan meč odigrao je Nemanja Nedović (29) u Tel Avivu, gde je postao srpski rekorder u broju poena na jednoj evroligaškoj utakmici od reforme tog takmičenja 2000. godine!

As Panatinaikosa odigrao je meč karijere i ubacio čak 39 poena, uključujući sedam trojki i velika je šteta što niko u njegovom timu nije imao ni dvocifreni učinak, pa su "zeleni" izgubili od "Ponosa Izreala".

Spektakularnom igrom, Nedović postao novi srpski rekorder u Evroligi, jer je prestigao Miloša Vujanića, legendarnog plejmejkera koji za Partizan dao 36 poena protiv Virtusa 2002. Taj rekord je proslavio "punoletstvo", a Nedović ga je srušio partijom za pamćenje.

"Neverovatno je šta je Nedo uradio", rekao je centar Makabija Otelo Hanter. "To još nisam video, ali mi je drago da su moji momci odigrali čvrstu odbranu i da su mu otežali šuteve. Imao je sjajnu noć", dodao je on i odao priznanje Srbinu iako mu je bio rival.

Nedoviću je odmah posle meča stigla i javna čestitka od Bogdana Bogdanovića preko Twittera:

U razgovoru sa novinarima, Nedović je bio smiren dok je primao čestitke.

"Ima sladak i gorak ukus. Izgubili smo, ali sam oborio rekord karijere. Uvek igram dobro ovde. Nismo trenirali pred meč, nisam 'osetio' teren, ali imao sam opcije koje sam želeo i pogodio sam nekoliko teških šuteva. To je bio rezultat samopouzdanja i napornog rada, ali ponavljam, ukus je gorak. Dok pogađate u nizu obruč postaje širi, a igra sporija. Nadam se da će se nešto slično ponoviti u budućnosti. Ipak, ne možemo da ovde stanemo. Moramo da pobedimo u nekim mečevima", rekao je Nedović.

Narednu utakmicu Atinjani će odigrati upravo u Beogradu, protiv Crvene zvezde. S obzirom na loš početak sezone oba tima, biće to derbi začelja, jer trenutno i jedni i drugi imaju po pet pobeda, s tim da Zvezda ima poraz više (11).

Nemanja Nedovic
Izvor: Youtube/Eurohoops TV

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.