"Nema praštanja"

ZVEZDA ŠOKIRANA POTEZOM REALA: Nekorektno! Neka se kraljevski klub ponaša kraljevski

Autor Mladen Šolak

Madriđani nisu hteli odlaganje, već da meč uopšte ne bude odigran, otkrio je predsednik Zvezde. "Iznenadilo me je to!", priznao je

Izvor: MN Press

Košarkaši i stručni štab Crvene zvezde proveli su sredu na beogradskom aerodromu, čekajući let za aerodrom "Barahas", ali ga nisu dočekali. Zbog snega i leda, koji je vojska čistila sa madridske piste i zbog kojeg su mnogi letovi otkazani, crveno-beli nisu mogli da polete.

U takvoj situaciji, Evroliga je odložila utakmicu Real Madrida i Crvene zvezde za ponedeljak, a mnoge će iznenaditi da je španski klub hteo da utakmica bude registrovana službenim rezultatom 20:0 zbog nedolaska Beograđana.

To je otkrio predsednik Zvezde Nebojša Čović.

"Imali smo odloženu utakmicu sa Realom i moram da kažem da je Real bio veoma nekorektan. Oni treba da se ponašaju u skladu sa onim prefiksom 'kraljevski'", rekao je on za "Sputnjik" i objasnio detalje.

"Uzeli smo čarter i trebalo je da letimo u utorak, iako je utakmica trebalo da bude odigrana u sredu. Nažalost, ni u utorak nismo imali gde da sletimo. Onda smo odložili let za sredu prepodne i ni na kraj pameti mi nije bilo da pomislim da bi se 'kraljevski klub' toliko brinuo i plašio, pa da hoće da utakmica bude registrovana 20:0. Neverovatno. Dakle, nema praštanja nigde", dodao je Čović.

Izvor: MN Press

Kalendar je nakon toga promenjen, pa je Zvezda otputovala u Valensiju, gde je igrala u petak, posle čega je očekuju testovi i selidba.

"Olakšavajuća okolnost bilo je to da nijedan sudija nije mogao da doputuje na utakmicu. Posle toga je trebalo da igramo sa Realom u nedelju, ali je Realu zauzeta hala ceo dan, pa je to onda pomereno za ponedeljak u 19 časova"

Čović je rekao da će to iziskivati nove troškove.

"Možete misliti koliko košta avion, koliko košta smeštaj, a sve to naravno morate da platite, kao što smo danas platili 1.900 evra za testiranje 20 ljudi u Valensiji, jer bez toga ne možete da igrate sa Realom".

Kao i mnogima, korona je napravila probleme Crvenoj zvezdi i zbog nje je mesec dana bez Džordana Lojda, a poslednjih nedelja i bez Marka Simonovića, koji je takođe bio pozitivan.

"Gledajte, Zvezda će pred meč sa Realom biti testirana 39. ili 40. put ove sezone. Neki su imali koronu, Lojd je izašao, Simonović je izašao iz korone... Nije to samo korona, već kada imate dva negativna testa onda ide test opterećenja, da vidimo šta se desilo sa srcem, kod nekih smo imali i preskakanje srca... Ne bih da se dogodi ono što se dogodilo nesrećnom Odžu".

Izvor: MN Press

Čović o licenci Evrolige – da li je ta priča šarena laža?

"Videćemo da li je šarena laža. Godinama unazad radimo na tom projektu i koji god kriterijum da stavimo u analizu, mislim da smo mi na našem prostoru zaslužili da imamo bar dva kluba predstavnika u Evroligi. Znajući Đordija, on voli da pred Novu godinu i pred praznike da interesantne izjave koje naprave uzbuđenje na društvenim mrežama. Borićemo se, mislim da je to realnost, ali kada će to biti... ", rekao je predsednik Zvezde

Crvena zvezda prolazi kroz komplikovan raspored, koji neće postajati lakši, a Čović je govorio i o promenjenim ambicijama u Evroligi, u kojoj su crveno-beli revidirali ciljeve u odnosu na početak.

"Ključni cilj je ABA liga, tu je i Kup Srbije koji smo poslednje tri godine gubili na veoma čudan način, ali dobro, izgubili smo. Prvenstvo Srbije nam je veoma važno, u Evroligi šta god uradimo-uradimo, ali tu su se prioriteti pomerili. Ekipa je bila selektirana od stručnog štaba da se napravi zacrtano, ali nažalost to se nije dogodilo. Ne bežim od onoga što kažem i neočekivano je ispalo kako je ispalo, malo sam razočaran u neke stvari, a ne spadam u neiskusne, niti sam od onih koji idu na buku i huku. Iskreno, nisam očekivao da će se ovo dogoditi ove sezone i mislio sam da ćemo imati stabilnu, dugogodišnju saradnju sa Zvezdinom legendom Sašom Obradovićem, ali to nije išlo".

Sa Dejanom Radonjićem se brzo dogovorio i ističe da među njima nije bilo nesporazuma, uprkos napetom rastanku u leto 2017.

"Ovo mi je deseta sezona u Zvezdi i ni sa jednim trenerom se nisam rastao neprijateljski. Svi su došli kod nas kao prijatelji i kad smo se rastajali – rastajali smo se kao prijatelji. Tako je bilo i sa Dejanom Radonjićem, uz moju primedbu koju sam posle razumeo, ali takav je trenerski posao, sa puno adrenalina, da se nikad ne priča o problemima u kući, a posebno ako se o tome nije razgovaralo u kući. To je iza nas. Verujte, kada smo Radonjić i ja seli, vrlo brzo smo se dogovorili oko svega. Cela 'operacija' je trajala 24 sata. Dejan se vratio, idemo dalje i moramo da izdržimo. Ovo je vrlo specifična i veoma teška sezona", dodao je Čović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.