Košarka

REAL MADRID HOĆE SRPSKOG ASA: Trener potpisao, sada traži Nikolu!

Autor Mladen Šolak

Po svemu sudeći, iskusni srpski košarkaš mogao bi da posle samo sezone promeni tim.

NIKOLA KALINIC kosarkas Valensije na utakmici Evrolige protiv Crvene zvezde u hali Aleksandar Nikolic Pionir, Beograd 18.12.2020. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Evroliga, Valensija
Izvor: MN Press

Srpski as Nikola Kalinić igra odlično u svojoj prvoj sezoni u Valensiji i opravdava (velika) očekivanja kluba. Jedan je od lidera, donosi timu Đaumea Ponsernaua i kvalitet i iskustvo i prosečno u Evroligi postiže po 10,4 poena i "gura" ekipu ka plasmanu u plej-of.

Njegove odlične igre primećuju svi, pa i predstavnici Real Madrida, koji bi navodno želeli da ga dovedu sledećeg leta.

Prema pisanju portala "Defensa Central", trener "kraljevskog kluba" Pablo Laso je tokom pregovora o svom novom ugovoru izneo želju da Real dovede Kalinića.

"Laso je zahtevao dovođenje Kalinića za sledeću sezonu, On je igrač koji pravi razliku i mogao bi da traži veće izazove", objašnjeno je.

Kako sada stoje stvari, izvesno je da će Real tokom leta dovesti francuskog plejmejkera Ertela, a tražiće rešenje za "četvorku", jer postoji šansa da krilni centar Usman Garuba (18, 203) ode u NBA, a Entoni Rendolf ulazi u ozbiljne godine i već je povređen.

U takvoj situaciji, Kalinić (29) svakako bi predstavljao idealno rešenje, jer je sposoban da pokrije obe krilne pozicije i da značajno pomogne Madriđanima u napadu na evroligašku titulu, koju već ima u svojoj biografiji. 

Prema navodima od prošlog leta, nekadašnji as Crvene zvezde i Fenerbahčea potpisao je jednogodišnji ugovor i to mu ne bi pravilo problem da se preseli u Madrid.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.