Uživo

BOLAN PORAZ ZVEZDE - LUČIĆ OPET "SLOMIO" CRVENO-BELE: Sedmi neuspeh u nizu - ponovo su pali kad se lomilo!

Crvena zvezda je poražena od Bajerna 76:78 na svom terenu u 27. kolu Evrolige.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je u još jednom dramatičnom meču poražena u Evroligi, a ovoga puta je bolji bio Bajern. 

Tim Dejana Radonjića se držao sve do poslednjih momenata, ali su na kraju Vladimir Lučić I Vejd Boldvin doneli pobedu ekipi Andree Trinkijerija. 

CRVENA ZVEZDA - BAJERN 76:78 (10:15, 25:16, 22:19, 19:28)

Bajern je odlučio meč serijom 16:3 u završnici, u kojoj je Lučić dao svih svojih 10 poena. Od Zvezdinog vođstva 68:62 u 36. minutu do mirnih 78:71 za goste u poslednjem minutu.

Bajernov preokret je počeo Lučićevom ukradenom loptom i trojkom iz ugla kraj Zvezdine klupe. Bio je to njegov prvi pogodak, za 68:65, a utakmicu je završio sa 10. Ispostavilo se - odlučujućih.

Zvezda je slično pala protiv Bajerna i u Nemačkoj, kada je nemački tim u poslednja četiri minuta odlučio utakmicu serijom 13:0 i tada trijumfovao sa komotnih 74:59. 

Tim Dejana Radonjića je kao i na meču sa Žalgirisom izgubio snagu u poslednjih 10 minuta. Skraćena rotacija, te umor ključnih igrača u najbitnijim momentima uticali su na nešto slabiju igru u ključnim trenucima. 

Crvena zvezda je vodila 57:47 pred kraj treće četvtrtine, ali onda je Vejd Boldvin, najefikasniji igrač ovog meča sa 27 poena, uspeo da vrati svoj tim u igru. Postigao je pet uzastopnih poena, tešku trojku na kraju četvrtine i tako ostavio svoj tim u igru.

Dao je i prve poene u poslednjih 10 minuta i odigrao ključnu ulogu u povratku svog tima, iako je celu četvrtu četvrtinu proveo na parketu sa četiri faula. Nekoliko puta ga je Dobrić napao i probio, dva puta postigao poene, ali nije Boldvin napravio svoj peti faul. 

Loše je počela meč Crvena zvezda i nije postigla poene u prvih pet minuta meča, ali je Radonjićev tim držao priključak zbog pre svega sjajne odbrane. Potom je na startu druge četvrtine petorka sastavljena od domaćih igrača napravila preokret.

Na parketu su bili Uskoković. Dobrić, Davidovac, Simonović i Kuridža, a od 10:15 na startu došlo se do vođstva 20:17. Držala je dugo Crvena zvezda prednost, pre svega zahvaljujući napadačkim minijaturama Džordana Lojda koji je postigao 26 poena, ali je imao i nekoliko ishitrenih šuteva i poteza.

Na kraju nije bilo snage i u poslednjih tri minuta je Lučić odveo Bavarce do pobede. Osim njega i Boldvina odličan je bio i Rejnolds sa 13 poena koji je bio prvo ime tima na startu meča, dok je kod Zvezde osim Lojda sa 26 poena raspoložen bio i Volden sa 15, te Dobrić koji je postigao 13 poena. 

CRVENA ZVEZDA: Hol, Volden 15, Lojd 26, Uskoković 5, Davidovac 3, Lazić 2, Radanov, Dobrić 13, Simonović 5, Jagodić-Kuridža 7, Simanić. Kuzmić

BAJERN: Vejler-Bab 6, Boldvin 27, Kramer, Sili 3, Rejnolds 13, Lučić 10, Amaize, Cipser 2, Gist 6, Džonson, Šiško 9, Radošević 2

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

22:48

Igrač odluke - Vladimir Lučić!

Ubacio je 10 poena, ali svih 10 u poslednjoj četvrtini! Promašivao je 30 minuta, ali kada je bilo najbitnije opravdao je poverenje svog trenera i doneo je pobedu svom timu. 

Sjajan je bio i Vejd Boldvin koji je imao četiri lične greške tokom cele poslednje četvrtine, ali je 

22:42

KRAJ! BOLAN PORAZ! 76:78

Vejd Boldvin je pobegao svom čuvaru i istekle su te tri sekunde. Auh, kakav poraz!

22:38

KAKVA DRAMA! Vodi Bajern +2 na 3 sekunde do kraja! 76:78

Lojd gubi loptu, ali ona ipak ostaje kod Zvezde, no nema poena za crveno-bele. Pravi faul Simonović i na liniju penala ide Lučić koji daje oba penala. 

Poslednji napad za Zvezdu i pogađa Volden. Lučić odmah fauliran i sa penala promašuje. Volden pogaša trojku!

22:34

39. minut: Zvezda pred porazom! 71:76

Lojd opet promašuje iz jako teške pozicije, a onda Boldvin pogađa trojku!

22:32

39. minut: Opet Lučić! 71:73

Džordan Lojd pogađa preko ruke uz zvuk sirene, uz skok unazad! Ali Lučić sada pogađa trojku! Osam poena Lučića posle silnih promašaja u prvih 30 minuta!

22:29

39. minut: Drama! Vodi Bajern! 68:70

Lojd pokušava za tri i nije pogodio, Dva slobodna bacanja za Boldvina posle faula Uskokovića, a on pogađa oba puta i imamo izjednačenje! Drama u "Pioniru", kao i uvek! 

Faul nad Uskokovićem pravi Šiško, Lojd je promašio, a onda je mrtva lopta! Iako je Gist skakao sa Lojdom, Gist je pipao loptu ranije nego što sme i lopta je za Zvezdu! 

Davidovac je promašio trojku, a Lučić pogađa za vođstvo Bajerna!

22:25

37. minut: Lučić! 68:66

Prošao je Vejd Boldvin, koji je još od treće četvrtine sa četiri faula na terenu! Sada je na liniji penala, a ovoga puta opet promašuje drugo bacanje. 

Volden gubi loptu, Lučić pogađa prvu trojku i sada Zvezda vodi sa samo dva poena razlike! 

22:23

36. minut: Džordan Lojd! 68:62

Vejd Boldvin je sada fauliran od strane Dobrića, ali pogađa samo jedno bacanje. Lojd je nagazio liniju i pogodio jako težak šut za dva! 23 poena ima! 

Promašaj za tri iz kornera za Bajern, a onda Lojd pravi korake. 

22:21

35. minut: Gusto! 66:61

Gist promašuje dodatno bacanje, a onda sjajan okret Dobrića za njegov 13. poen! Pravi Davidovac četvrti timski faul za Zvezdu. Vejd Boldvin nastavlja da sipa, sa četiri lične greške postiže još poena. 

A onda Vajler-Veb hvata loptu, no Boldvin prelazi sa loptom na svoju polovinu i on gubi loptu. Dobrić ne pogađa u prodoru, ali lopta pogađa Boldvina - koji je u autu. 

Gist pravi faul, a onda Lojd sjajno vara Gista i daje poene!

22:16

34. minut: Greške Zvezde, Bajern sve bliži! 62:59

Mrtva lopta, a onda Simonović bolji u skoku od nižeg Silija! Volde žuri i ne pogađa za tri. A onda jako loš faul. Simonović faulira Vajler-Veba na šutu za tri. On je precizan sa linije penala i smanjuje prednost domaćina. 

A onda Volden baca loptu pravo u aut! Gist zakucava uz faul i ide na liniju penala! Tajmaut Zvezde! 

22:12

32. minut: Poeni ispod koša, a oda Davidovac! 62:54

Prvi napad za Bajern i opet pogađa Boldvin! Ali sa druge strane ostaje Marko Jagodić-Kuridža sam ispod koša i zakucava. 

Pod koš ide lopta Gistu koji pogađa lako pošto je ostao nebranjen. Potom Davidovac pogađa troku! 

22:09

Boldvin održao Bajern!

Iako ima četiri penala ostao je na terenu i serijom poena uspeo da ostavi svoj tim u igri. Iako mu je nekoliko puta pobegao Dobrić i došao do poena Boldvin je sa pet poena u finišu četvrtine zadržao Bajern na "samo" -7!

22:08

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! 57:50

Di Džej Sili se takođe upisuje u listu strelaca, daje trojku za smanjenu prednost. Dobrić ne pogađa trojku, a Vejd Boldvin promašuje posle naskoka. Ipak, fauliran je Gist u skoku. Opet pogađa jedno od dva. 

Dobrić opet napada Boldvina i daje dva poena. No već u narednom napadu Vejd Boldvin daje dva poena. Promašuje trojku Jagodić-Kuridža, ali Dobrić hvata loptu i pogađa!

Sili prerano šutira trojku, Simonović hvata loptu i Vajler-Veb pravi glup faul! Na sedam sekundi do kraja Simonović ide na slobodna bacanje i pogađa ih!

Ali Vejd Boldvin daje trojku!

22:04

28. minut: Dvocifrena prednost! 51:41

Dobrić pokušava, ne prolazi Cipsera, ali Lučić tu pravi faul. Ne uspeva Lojd, ali hvata Zvezda skok! Dobrić ponovo pokušava prodor i uspeva da pogodi! 

Potom posle promašaja Bajerna Vejd Boldvin pravi nesmotren faul i šalje Lojda na penale. Pogađa oba puta i evo dvocifrene prednosti za Zvezdu!

22:01

27. minut; Kakav potez Jagodić-Kuridže! 47:41

Promašaj Voldena pokupio je ispod koša Lučić, a posle asistencije Silija Nik Vajler Veb pogađa trojku za svoje prve poene na meču. 

Voldenu se otvorio reket, Simonović je odvukao dva igrača na sebe i Volden je ovo lako položio. Lojd juri u kontru, a Cipser to zaustavlja. 

Prelepo dodavanja, ali-up Jagodića-Kuridže i Lojda i sjajni poeni! A sa druge strane daje prve poene Pol Cipser.

21:57

Kako je to izgledalo do sada?

21:56

25. minut: Simonović! Lojd! Tajmaut! 43:36

Lojd promašuje trojku preko ruke, ali to isto sa druge strane radi Kramer. I onda konačno Simonović daje trojku! Njegovi prvi poeni na meču posle 24 minuta. 

Lučić nastavlja da promašuje trojke, a Lojd pogađa u prodoru i Trinkijeri traži tajmaut. 

21:54

23. minut: Dobra odbrana! 38:36

Jako loš napad Zvezde. Prvo promašaj Simonovića, pa je uhvatio loptu Kuzmić, a onda je i on promašio, da bi na kraju Lazić napravio faul u napadu. No Rejnolds se revanširao svojim faulom u napadu.

Volden je prošao, pogodio i dobio dodatno slobodno bacanje koje je iskoristio. Volden je opet otišao da pomogne ispod koša i opet je morao da pravi faul nad Šiškom. 

Na kraju od kolena Šiška lopta ide u aut!

21:51

22. minut: Vodi Bajern! 35:36

Rejnlods pogađa ispod koša uz faul Kuzmića, a centar Bajerna pogađa i dodatno slobodno bacanje. Uskoković šalje loptu u aut, jako loš pas je poslao Lojdu. 

Rejnolds pogađa sa poludistance i vodi Bajern!

21:49

Prvo ime Crvene zvezde i na ovom meču - Džordan Lojd!

Izvor: MN Press

21:48

Počinjemo bacanjima!

Džordan Lojd ne pogađa slobodno bacanje, a onda lopta ide Zvezdi, sve zbog one tehničke na kraju poluvremena. 

21:46

Trinkijeri na poluvremenu:

"Igrali smo dobro, ali smo u odbrani imali neke jako nesmotrene greške koje su nas koštale vođstva", rekao je Italijan. 

21:41

Loše krenulo, a onda su na teren ušli...

Domaći igrači! 

Crvena zvezda je prvih pet minuta meča bila bez poena, a onda je Džordan Lojd konačno dao poene za Crvenu zvezdu. 

Držao je Bajern prednost tokom prvih 10 minuta, a onda je Radonjić drugu četvrtinu počeo sa domaćom petorkom. Na terenu su bili Uskoković, Dobrić, Davidovac, Simonović i Jagodić-Kuridža, a od 10:15 se stiglo do 20:17!

21:33

POLUVREME! Vodi Zvezda 35:31

Faul nad Lojdom u prodoru i lider Zvezde pogađa oba puta. Lučić treći put promašuje za tri u prvih 10 minuta. Potom Lojd umesto šuta - gazi aut liniju!  Poslednji napad je imao Bajern, a onda je Vejd Boldvin dobio tehničku! 

Izgleda da će drugo poluvreme početi bacanjima Zvezde!

21:27

19. minut: Tajmaut Radonjića! 33:31

Još jedna promašena trojka Vladimira Lučića, ali Zvezda gubi ovu loptu vrlo lako. Faul nad Gistom ispod koša i pogađa jedno bacanje. 

Posle gužve ispod koša lopta je za Bajern. Volden je "poleteo" za loptom, Šiško je ostao sam i pogodio svoju treću trojku!

21:23

18. minut: Glupost Rejnoldsa! 33:27

Faul nad Džordanom Lojdom, Amerikanac ide na liniju slobodnih bacanja i oba puta pogađa. Još jednom sam na trojci Šiško i postiže svoju drugu trojku. 

Dugo drži loptu Džordan Lojd, a u poslednjem momentu je fauliran. Rejnolds je loptu koja je padala daleko od koša udario i ovo je silazna putanja! Dodatno bacanje za Lojda i promašuje ga bek Zvezde. 

Promašuje trojku Lučić, a Volden hvata skok. Šiško pravi faul i šalje na penal Voldena. Pogađa oba.

21:18

17. minut: Boldvin vraća Bajern! 27:24

Leon Radošević u skoku pravi faul, a onda iz auta sjajna akcija za Lojda i on postiže svoj deveti poen na meču. Nastavlja da greši Bajern, a sa druge strane Aleksa Uskoković sjajno prolazi, postiže poene i uz to je fauliran! Dodaje još jedan poen sa penala. 

Boldvin ide u solo prodor, uzima jako težak skok šut, ali ga pogađa. Spušta se lopta Kuzmiću, ali on promašuhje, a onda Vejd Boldvin daje trojku i vraća svoj tim u igru. 

Tajmaut Dejana Radonića!

21:15

15. minut: Drži prednost Zvezda! 22:19

Poeni za Bajern, ali sa druge strane Džordan Lojd pogađa dvojku i vraća te poene. Dug napad Bajerna bez neke ideje pa se završava lošim utem, ali i Zvezda greši. 

Ostao je sam Cipser i on promašuje iz ugla, a onda Lojd dugo drži loptu i dribla je u nogu Radoševića. Lojd dobro prodire, ali promašuje. 

21:13

Domaća petorka pravi seriju!

Na terenu su bili Uskoković, Dobrić, Davidovac, Simonović i Jagodić-Kuridža, a sa svih pet domaćih igrača crveno-beli su napravili seriju 10:2. 

Od 10:15 su stigli do vođstva - 20:17!

21:11

13. minut! Vodi Zvezda! 20:17

Utrčava Boldvin, udara u Dobrića i lopta mu ispada u aut. No gubi loptu i Uskoković sa druge strane. 

A onda sjajna rampa Jagodić-Kuridže! Dobrić je sam u uglu i pogađa za tri! Prvo vođstvo Zvezde i tajmaut Trinkijerija! 

21:08

12. minut: Izjednačenje! 17:17

Prošao je Uskoković, produžio je drugi korak i onda je pogodio jako težak šut! Sjajan Dobrić u odbrani i lopta je na kraju za Crvenu zvezdu. 

A onda trojka Jagodić-Kuridže za izjednačenje! 

21:06

11. minut: Problemi pod košem 12:17

Odmah faul nad Dobrićem u prodoru i ide 26-godišnjak na liniju penala. Pogađa oba. Potom faul nad Šiškom, a Rejnolds je sam pod košem i daje poene. 

21:04

Loš start!

Čak pet i po minuta nije bilo poena za crveno-bele na startu, ali odbrana je bila na nivou tokom prvi 10 minuta, tako da Bajern nije uspeo da se odlepi. Ipak, napad crveno-belih ne izgleda dobro, a šut za tri poena je prilično loš. 

21:02

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Vodi Bajern 10:15

Kori Volden daje prve poene, ovo je druga trojka Zvezde u prvih 10 minuta! Krade loptu Davidovac, a Dobrić ne prihvata loptu i ona je sada u rukama Bajerna. 

Korake pravi Rejnolds, ali to sudije nisu videle, pa on pogađa za dva. Prolazi Volden, ne pogađa, ali Dobrić je krade! Simonović ne pogađa na kraju i Zvezda ide na odmor sa -5.

21:00

9. minut: Bajern drži prednost 7:13

Dobra odbrana Zvezde, Lučić je dao trojku, ali posle isteka napada! Džordan Lojd je izašao iz bloka i dao trojku! 

Boldvin sa druge strane naskače na penal i pogađa. Lojd preuzima odgovornost šutira iz teške pozicije, a Volden prekida kontru faulom. A onda Rejnolds pravi faul u bloku i poklanja loptu Zvezdi. 

Promašuje trojku i Simonović, a Žan-Mark Šiško pogađa trojku preko svog nekadašnjeg saigrača Marka Jagodića-Kuridže. 

20:55

7. minut: Konačno poeni crveno-belih! 4:8

Loš napad Bajerna, a onda konačno poeni! Džordan Lojd posle više od pet minuta igre pogađa i Zvezda ima dva poena na semaforu! 

Rejnolds lako rešava situaciju protiv Kuzmića ispod koša i postiže poene, ali sa druge strane precizan je Branko Lazić sa poludistance. No Rejnolds sada licem prema košu rešava ovo, šutira preko Kuzmića i pogađa. 

Potom vraća Volden loptu preko pola i gubi je! Televizijski tajmatu. 

20:53

5. minut: Zvezda bez poena! 0:4

Lazić promašuje trojku, potom Lojd krade loptu, ali Davidovac je neprecizan za tri! Potom Radošević pravi grešku i lopta je opet kod crveno-belih, a Zvezda je bez poena u prvih četiri minuta!

Ulazi Kori Volden i on je neprecizan u prodoru! 

20:50

4. minut: Konačno poeni! 0:4 za Bajern!

Radošević je precizan iz trećeg puta, opet je lopta išla ispod koša, ali je sada ušla! Lazić promašuje otvorenu trojku iz ugla, a Lojd prekida kontru Bajerna faulom. 

Džonson napada Simonovića leđima i ne pogađa, ali Davidovac ne uspeva da pogodi preko Radoševića. Radošević nastavlja da promašuje sa poludistance, 

Davidovac gubi loptu i Vejd Boldvin pogađa u kontri!

20:48

POČELI SMO!

Radošević ne pogađa poluhorog, a u prvom napadu Zvezde odgovornost preuzima Marko Simonović. Ipak napad je prekinut posle faula Kuzmića. 

Opet promašuje Radošević, a onda Lojd promašuje ceo obruč. Loš početak sa obe strane!

20:46

Minut ćutanja

Na startu minut ćutanja u spomen Milenko Kašanina, dugogodišnji član skupštine KK Crvena zvezda.

20:45

STARTNA PETORKA!

Crvena zvezda izlazi u sastavu: Lojd, Lazić, Davidovac,Simonović, Kuzmić. 

Očigledno će Dejan Davidovac na startu biti plejmejker. 

20:42

Kakav je skor dva trenera?

Do sada su se sastali dva puta, a oba puta je kao pobednik izašao Dejan Radonjić! Hoće li tako biti i večeras?

20:40

Ekipe su izašle na teren!

20:38

Uskoro počinje meč!

20:37

I Trinkijeri je na "domaćem terenu"

Kao trener Partizana Andrea Trinkijeri je itekako upoznao Beograd. Crno-bele je vodio do dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća, te jedan Superkup ABA lige. 

20:12

Radonjić protiv "svojih"

Pre povratka u Crvenu zvezdu Dejan Radonjić je vodio upravo minhenski Bajern. On je predvodio Bavarce od 2018. do 2020. godine i osvojio je sa timom iz Minhena dve šampionske titule. 

19:56

Dobrodošli u MONDO live!

Zajedno sa nama uživo pratite utakmicu 27, kola Evrolige između Crvene zvezde i Bajerna.

Crveno-beli će probati da prekinu niz od šest poraza u Evroligi, dok su Bajernu pobede neophodne kako bi ostao na mestu koje vodi u četvrtfinale.