Šesta lična

MONDO PODKAST: Sve će prštati od dobre košarke - "mehur" na jadranski način!

Izvor Mondo video

Svaki put kada je Caki gost uživanje je slušati MONDO podkast. Uživajte i ovog puta!

Izvor: Mondo

Prva evropska “babl” sezona je završena, i vreme je za plej-of – osam ekipa će se od sledeće nedelje boriti u Podgorici za jedno garantovano mesto u prvoj ABA ligi, i očekujemo da će sve prštati od dobre košarke!

Naravno, kao i uvek kada govorimo o drugoj ABA ligi, gost je Milan Caković, veliki prijatelj ovog podkasta i još veći poznavalac prilika u nižim rangovima srpske i regionalne košarke. Miloš i on natenane analiziraju plej-of kostur, i pokušavaju da prognoziraju ko će direktno gore, a ko ulazi u baraž.

Najveći favoriti su svakako Studentski Centar trenera Nenada Trajkovića, i Sarajevo Sparsi koje vodi Mijo Kadija. Studentski Centar je em redovnu sezonu završio sa samo jednim porazom, em će imati priliku da do titule dođu u svojoj Podgorici. Predvođeni vrhunskim šuterom Flečerom Megijem, “Studenti” su definitivno veliki favorit i u četvrtfinalu protiv Slobode, kao i celom ovom završnom balonu.

Sparsi su ekipa koja je rasla iz sezone u sezonu – iz dobre priče koja je krenula sa mladim selekcijama, došli su do prilike da vrate Sarajevo na košarkašku mapu Jadrana. Predvođeni sjajnim centrom “stare škole” Kenanom Kamenjašom, kao i nekadašnjim igračem Partizana Amarom Gegićem, puleni starog Vuka Mija Kadije biće ozbiljan rival svakome do kraja. Prvi na potezu da naprave iznenađenje su Zlatiborci iz Čajetine – imaju li snage za tako nešto?

Borac Banjaluka i zemunska Mladost zaokružuju neki uži spisak favorita. Slavno ime iz Banjaluke oslanja se na poenterski učinak Tavarijusa Šajna i Nikole Tanaskovića – Zemunci, vođeni iskusnim Draganom Jakovljevićem, imaju nekoliko odličnih internacionalaca poput Treja Dreksela, Stefana Gomboa, Martinsa Igbanua, Kvamejna Mičela…svakako očekujemo dosta uzbuđenja – i u prvoj rundi, gde se Banjalučani sastaju sa Podgoricom, a Mladost sa MZT-om.

Naravno, kada je Caki gost, uvek malo vremena posvetimo i KLS-u. Iako mi to u emisiji u trenutku snimanja nismo znali, iz elitnog nacionalnog ispali su Napredak i Pirot (za Pirot smo, doduše, znali). Čestitali smo ulazak u KLS Zdravlju i Slodesu, a malo smo i popričali o jednom pozitivnom primeru koji je dao KK Partizan

Sve u svemu, znate već šta da očekujete kada je Milan sa druge strane “žice”…

Ne propustite ni ovu epizodu Šeste Lične!