Sjajan!

NOVI SOMBORAC DOMINIRA POD KOŠEM U AMERICI: Otac mu je legenda, a on je trenirao sa Jokićem! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Srbija bi uskoro mogla da dobije još jednu NBA zvezdu!

Filip Rebrača u dresu Severne Dakote.
Izvor: Profimedia

Cela Amerika priča o Nikoli Jokiću, novom MVP-a NBA lige. I dok najbolji košarkaš sveta juri titulu sa Denver Nagetsima još jedan Somborac dominira pod obručima u Americi. 

U pitanju je Filip Rebrača, sin Željka Rebrače koji je novi košarkaš univerziteta Ajova, pošto je stigao iz Severne Dakote. Naravno on i dalje stalno priča sa svojim ocem o košarci. 

"I dalje pričam sa njim skoro svakog dana o treninzima i košarci. Uvek mi je pričao da moram stalno da budem u teretani. Ako sam u teretani tri sata, on kaže da je u njegovo vreme on bio po pet sati dnevno u teretani. Ako odem na četiri sata u teretanu, on je bio u teretani osam sati", priča Rebrača junior. 

Otac mu je uvek pričao da je vredan rad najbitniji, a sada su sve oči dodatno uprte u njega zbog toga što je poreklom iz Sombora, kao i Nikola Jokić. 

"Zapravo se poznajemo. Kada se vratim u Srbiju na leto ponekad se vidimo. Nismo najbolji prijatelju, ali uvek se pozdravimo, uvek pričamo. Kada smo bili mlađi trenirali smo zajedno leti. On je poseban igrač, takav se jednom rađa", iskren je Rebrača. 

On je prošle sezone prosečno imao 16,8 poena i 7,6 skokova u Sevrnoj Dakoti, a za tri godine je odigrao 74 meča. 

"Ja sve radim pomalo. Solidno šutiram, mogu da probijem, mogu da igram u reketu, da trčim, pogađam poludistancu. Trener mi je to predstavio, da želi da iskoristi sve aspekte moje igre", otkrio je mladi centar. 

Za sada planira da provede još dve godine na koledžu, a za dalje, čekamo da vidimo. Tek su mu 22 godine, možda dobijemo još jednog NBA igrača uskoro.