KRAJ

KRSTIĆEVU STOLICU ĆE ZAUVEK PAMTITI: Grčki centar završio karijeru, a svi ga se sećaju zbog meča sa Srbijom

Autor Nemanja Stanojčić

Janis Burusis dobro pamti Atinu

Janis Burusis, Nenad Krstić
Izvor: Profimedia

Još jedan košarkaš je odlučio da završi karijeru. Posle Novice Veličkovića isto je učinio i Janis Burusis.

Grk je to potvrdio putem društvenih mreža.

Možda će vas zanimati

"Visok i mršav tinejdžer iz Karditsa je doživeo mnogo više nego što je maštao. Prošao je kroz mnogo zemalja, podizao pehare, dobijao priznanja u evropskoj eliti i imao uspone i padove koji su deo života", poručio je Burusis.

Ono po čemu ga srpska javnost najviše pamti jeste "Akropolis kup" iz 2010. godine u Atini. U sklopu priprema za Svetsko prvenstvo su Srbija i Grčka odigrale prijateljski meč. Sporne sudijske odluke, tenzija, nervoza, sve to je kulminiralo pred sam kraj.

Tada je došlo do koškanja, pa fizičkog obračuna između srpskih i grčkih košarkaša, najdeblji kraj izvukao je Burusis kada ga je kapiten "orlova" Nenad Krstić pogodio stolicom u glavu. Potekla je krv, tenzija je dodatno porasla, obezbeđenje je moralo da reaguje...

"Krstić se uplašio situacije, podigao je stolicu u samoodbrani, ispala mu je i zakačila Burusisa", branio ga je tada selektor Dušan Ivković.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Nenad Krstić, Janis Burusis
Izvor: YouTube/ Sportska sećanja

I sam Nenad je odmah posle meča priznao da nije to želeo.

"Uradio sam to u afektu, branio sam se. Pokušao sam da mu se izvinim, nisam hteo nikoga da pogodim", pričao je Krstić pre 11 godina.

Burusis je u karijeri igrao za AEK, Barselonu, Olimpijakos, Armani, Real, Baskoniju, Panatinaikos, Žejang, Gran Kanariju i Peristeri. Najveći uspeh ostvario je u Madridu gde je osvojio Evroligu 2015. godine pobedom protiv Olimpijakosa.