Uživo

POBEDA ZVEZDE U POSLEDNJOJ SEKUNDI - LUKA MITROVIĆ SRUŠIO BAJERN! Čudesan preokret crveno-belih u Minhenu! (VIDEO)

Spektakularan meč u finalu turnira u Minhenu!

Izvor: YouTube/MAGENTA SPORT

Crveno-beli su osvojili veoma jak turnir u Minhenu, a odluka je pala u poslednjoj sekundi meča. Tada je Luka Mitrović pogodio za dva poena i bio čovek odluke na susretu u kom je Zvezda dobrim delom imala dvocifreni zaostatak.

Presudila je poslednja deonica susreta, u kojoj je Zvezda pronašla dobitnu formulu za napad i dodatno zategla odbranu. Kada je bilo najbitnije povukli su Nejt volters sa pet uzastopnih poena, Branko Lazić sa dve trojke u nizu, a zatim i Luka Mitrović koji je pogodio za trijumf.

Crvena zvezda - Bajern 70:68 (13:17, 11:20, 16:15, 30:16)

Iako je delovalo da poslednja akcija nije crtana za njega, krilni centar se odlično snašao. Dobio je loptu iz auta od Lazića na oko sedam metara od koša, a zatim driblinzima stigao sve do obruča. U stilu nekih prošlih vremena, Mitrović je pogodio horogom, a nemački tim nije imao više vremena za povratak u meč.

Danas se u susret vraćao samo srpski tim, koji je na početku četvrte deonice imao čak 15 poena zaostatka. Pre nego što je u poslednja dva minuta uspeo da preokrene rezultat u svoju korist, beogradski tim je vodio početkom prve deonice, kada je na semaforu pisalo 6:5 za tim Dejana Radonjića!

Impresivan proekret pokazao je karakter koji bi trebalo da bude jedan od glavnih aduta Zvezde u narednoj sezoni. Zna se da Radonjić insistira na defanzivi i borbenosti, a njegov tim upravo je to pokazao tokom dva dana turnira u Minhenu.

Iako su danas igrali bez Ognjena Dobrića, Marka Simonovića, Dejana Davidovca i Erona Vajta, košarkaši Zvezde su stigli do trofeja na prvom izdanju Magenta Sport kupa!

20:14

Trofej za Zvezdu!

Kapiten crveno-belih Branko Lazić podigao je još jedan pehar.

Srpski tim je osvojio Magenta Sport kup pobedom nad Bajernom (70:68) pogotkom Luke Mitrovića u poslednjoj sekundi.

20:11

Pogledajte koš Mitrovića za pobedu!

Ovako je srpski tim stigao do pobede nad Bajernom:

20:03

POBEDA - 70:68!

Luka Mitrović je bio čovek odluke, za njega je crtana poslednja akcija, a nakon što mu je Lazić asistirao iz auta krilni centar se u dva driblinga prošetao do koša i pogodio za pobedu!

Izvor: Youtube/MANGENTA SPORT/printscreen

20:01

Tajm-aut - 68:68!

Ostalo je još 4,1 sekunde do kraja utakmice, a Crvena zvezda će imati poslednji napad u četvrtoj četvrtini. Dejan Radonjić je pozvao minut odmora, kako bi igračima nacrtao napad koji može da donese pobedu.

19:57

Ivanović - 68:64!

Traži tajm-aut Andrea Trinkijeri, nakon što je Nikola Ivanović pogodio oba slobodna bacanja i doneo četiri poena prednosti Zvezdi.

Izvor: MN Press

19:55

VODI ZVEZDA - 66:64!

Luka Mitrović pogađa nakon ofanzivnog skoka i promašaja nikole Ivanovića, pa Zvezda stiže do prednosti. Imao je Bajern u jednom trnutku i plus 15 na ovom meču!

19:53

HOLINS - 62:62!

Kakva serija Crvene zvezde... Ostin Holins je pogodio treću trojku srpskog tima u poslednja četiri napada i sada Zvezda igra potpuno ravnopravan meč protiv ekipe Andree Trinkijerija.

Izvor: Youtube/KK Crvena zvezda mts/printscreen

19:52

Nerešeno - 59:59!

Nikola Kalinić dolazi do 14. poena na meču, a rezultat je izjednačen.

19:50

Još jedna trojka Lazića - 57:59!

Imaćemo dramu u Minhenu. 

Zvezdu je voema loše služio šut za tri poena večeras, ali je onda kapiten pogodio dve trojke. Ekipa Dejana Radonjića ima samo posed zaostatka za Bajernom.

19:49

Trojka Lazića - 54:59!

Samo pet poena razlike za domaćina nakon trojke Branka Lazića. Crveno-beli od prve deonice nisu bili ovako blizu.

Izvor: MN Press

19:48

Jednocifren zaostatak - 49:57!

Ima još više od šest minuta do kraja meča, mogla bi Crvena zvezda u potpunosti da se vrati u ovaj susret! Razlika je, posle dužeg vremena, jednocifrena.

Izvor: MN Press

19:39

Kraj 3/4 - 40:52!

Samo dva pogođena šuta za tri poena u dosadašnjem delu meča za Crvenu zvezdu. Uz to, i bacanja su na tek 67% (14/21), pa je jasno zašto nemački tim ima prednost.

19:32

Tehnička Kaliniću!

Stigao je košarkaš Crvene zvezde da se vrati nakon finte Dešona Tomasa i da izblokira šut Amerikanca. sudije su procenile da je bio faul, a zbog burne reakcije Kalinić je zaradio tehničku.

19:30

Zvezda na ''minus deset'' - 36:46!

Ostalo je još 02:41 do kraja treće četvrtine, a Zvezda u ovim trenucima izgleda nešto bolje na parketu. Odbrana je ponovo na visokom nivou, pa se topi prednost nemačkog tima.

19:19

Faul Kalinića dok je šutirao za tri?!

Najbolji košarkaš Crvene zvezde na ovom meču napravio je faul nogom dok je bio u skoku i šutirao za tri poena na isteku napada svog tima. Neobična odluka...

Izvor: MNPress

19:13

Počela treća četvrtina!

I Zvezda odmah odigrala odličan napad. Ponovo pogađa Stefan Lazarević.

18:56

Jaramaz - 24:37!

Završena je druga četvrtina finalnog susreta na Magenta Sport kupu. ekipa Bajerna ima ubedljivu prednost, a poslednji napad u prvom poluvremenu odlučio je Ognjen Jaramaz pogotkom za dva poena, preko ruke Nikole Kalinića.

18:53

Tajm-aut Dejana Radonjića - 22:35!

Delovalo je da crveno-beli hvataju rezultatski priključak, ali je Andreas Obst pogodio trojku sa visokim lukom, pa je ponovo 13 poena razlike.

Ostalo je još pola minuta do poluvremena!

18:47

Prva trojka Zvezde - 18:29!

Igrali su Nikola Ivanović i Nikola Kalinić, a nakon izlaznog pasa krilnog centra, organizator igre pogađa za tri. Prva trojka crveno-belih tek u 17. minutu meča!

Izvor: KK Crvena zvezda

18:43

Prekinut post - 15:25!

Zvezda nije mogla da postigne koša čak 5 minuta i 10 sekundi. Nikola Kalinić postiže prve poene u drugoj četvrtini.

18:42

Tajm-aut Trinkijerija - 13:24!

Iako njegov tim izgleda mnogo bolje u drugoj deonici, italijanski stručnjak je zatražio tajm-aut. Lučić je pogodio slobodno bacanje nakon tehničke greške Zvezde, ali naredni napad Bajern nije iskoristio, iako je Andrea Trinkijeri crtao akciju tokom odmora.

Izvor: MN Press

18:33

Ne ide šut za 3 - 13:22!

Za skoro tri minuta igre u drugoj četvrtini, Crvena zvezda nije postigla poen. Bajern je serijom 5:0 naterao Dejana Radonjića da zatraži tajm-aut, a treba istaći i da beogradski tim još nije pogodio trojku na ovom meču.

18:28

KRAJ 1/4 - 13:17!

Uspeli su crveno-beli da prepolove rezultatski zaostatak pogocima Stefana Lazarevića i Majka Cirbesa. Ipak, moraće efikasnije u nastavku finala Magenta Sport kupa.

Izvor: MN Press

18:25

Odlepio se Bajern - 9:17!

Na oko minut i po do kraja prve četvrtine, ekipa Bajerna trojkom Hilijarda odlazi na čak osam poena prednosti!

18:22

Cirbes ponovo igra - 8:10!

Iako nema potpisan ugovor sa Crvenom zvezdom za narednu sezonu, nemački košarkaš Majk cirbes ponovo je u sastavu. On poslednjih nekoliko nedelja trenira sa beogradskim timom, dok Dejan Radonjić i dalje razmatra ko će biti centar za narednu sezonu.

Izvor: MN Press

18:16

Pred meč!

Ovako je to izgledalo u Minhenu pred početak susreta Zvezde i Bajerna:

18:09

Lepo polaganje Holinsa - 4:1!

Crveno-beli su bolje otvorili meč u Minhenu, pa na početku susreta imaju prednost.

Ponovo Nikola Kalinić igra odličnu odbranu, a nakon jedne ukradene lopte Holins lako polaže.

18:07

STARTNE PETORKE:

Crvena zvezda

Volters, Holins, Kalinić, Mitrović, Kuzmić

Bajern

Jaramaz, Bab, Džordž, Lučić, Rubit

17:18

Kakva je situacija sa Vajtom?

Košarkaš Crvene zvezde Eron Vajt teško se povredio na meču protiv Panatinaikosa, svog bivšeg kluba.

On je pao prilikom zakucavanja, a odmah su stigle informacije da je prebačen u bolnicu. Spekulisalo se o prelomu šake, ručnog zgloba ili podlaktice, a na kraju se ispostavilo da će pauza biti nekoliko meseci. On je operisan u Nemačkoj, a na saopštenje Zvezde o povredi reagovao je i Panatinaikos.

Uskoro se oglasio i sam Vajt, ali i Dejan Radonjić koji je govorio o kadrovskim problemima.

16:47

Dobar dan!

Ekipa Crvene zvezde od 18:00 igraće finale Magenta kupa u Minhenu, a protivnik će biti Bajern.

Domaćin je savladao ekipu Virtusa iz Bolonje, dok su beogradski crveno-beli bili uspešniji od Panatinaikosa u jučerašnjem meču. 

Ukratko

  • Crvena zvezda - Bajern 70:68
  • Koš za pobedu Zvezde postigao je Luka Mitrović
učitaj još +