Bura!

AMERIKANAC POLUDEO ZBOG SUDIJA - "SUTRA ĆU VAM POSLATI PARE": Osvojio Evroligu, a sada napao Slovenca koji sudi u njoj!

Autor Dušan Ninković

Snažni košarkaš Bajerna iz Minhena nije želeo da prećuti sudijski kriterijum koji je njegov tim imao na gostovanju Monaku.

Izvor: MN Press

Ekipa Bajerna ubedljivo je poražena na evroligaškom gostovanju Monaku (94:71), a jedan od najiskusnijih igrača u takmičenju glasno se pobunio nakon tog meča. Otelo Hanter (35), američki centar koji godinama igra Evroligu, nezadovoljan je tretmanom koji je imao njegov tim na ovom susretu.

Kako je napisao na svom Tviter profilu, suđenje ne komentariše često, ali mu sada neće biti žao da bude kažnjen!

Čovek koji je u dresu Bajerna bio najefikasniji na ovom meču sa 14 poena pobunio se protiv sudijske trojke - Matej Boltauzer, Đordi Aliaga i Janis Fufis.

"Znam da ne govorim mnogo u javnosti ili na društvenim mrežama o suđenju u Evroligi, ali ovo večeras je bilo najgore što sam video u svojoj karijeri. Poslaću vam novac sutra", napisao je Otelo Hanter u svojoj prvoj poruci.

On je tu označio i zvanični tviter profil Evrolige, kao da želi da bude siguran da će biti kažnjen zbog komentara na račun sudija, ali se ni tada nije smirio.

"Jasno je da je ego glavnog sudije na ovoj utakmici poremetio njegovu procenu. To je bilo nepoštovanje mog tima. Ukazujemo vam veliko poštovanje, kažnjeni smo kad god kritikujemo, ali danas me nije briga za to. Poštujte igru koju volimo i radite bolje", zaključio je centar Bajerna.

Hanter je od ovog leta u timu iz Minhena, a u bogatoj karijeri nosio je dres još nekoliko timova u Evroligi. Počeo je u Montepaskiju, igrao za Olimpijakos, Real i CSKA, a iz Makabija je stigao u Bavarsku.

Svojevremeno je kao član Atlante bio deo NBA lige, ali se u tom takmičenju nije naigrao. Najveći uspeh u karijeri iskusnog košarkaša je šampionska titula u Evroligi sa ekipom CSKA iz Moskve 2019. godine.