NAPORI

ZVEZDA PONOVO U PAKLENOM RITMU! Pobeda u derbiju, pa dupla evroligaška nedelja - Radonjić bez važnog igrača u Španiji!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda posle trijumfa protiv Partizana ima dva uzastopna gostovanja u elitnom takmičenju.

Izvor: MNPress

Crvena zvezda je ponovo u paklenom ritmu. U samo pet dana odigraće tri utakmice.

Posle trijumfa protiv Partizana u prvom ovosezonskom večitom derbiju ih čeka dupla evroligaška nedelja. Prvo će večeras gostovati Baskoniji (20.30h), pa će 18. novembra igrati u Madridu protiv Reala (20.45h).

Raspored nije lak, ali su crveno-beli svesni da to ne mogu da promene i da treba da budu fokusirani na parket. O svim tim faktorima su pričali Nikola Ivanović i Dejan Davidovac.

"Teško je prebaciti se tako brzo na nove mečeve, ali to je naš posao i ono što smo znali i pre početka sezone. Zadovoljni smo načinom na koji smo odigrali derbi i ostvarili pobedu. Međutim, nema vremena za slavlje, imamo dva gostovanja", rekao je Ivanović.

Slično razmišlja i njegov saigrač.

"Znači nam pobeda u derbiju, znamo koliko je taj meč bitan u Srbiji. Sada imamo duplu nedelju, nije ni prva ni poslednja i spremno dočekujemo ove mečeve", ističe Davidovac.

SPAHIJA DOVEDEN DA "UGASI POŽAR"

Izvor: MN Press

Baskonija ove sezone ima velike probleme. U Evroligi imaju tri pobede i šest poraza, dok su u Španiji na skoru 4-6. Zbog svega toga je ceh platio trener Duško Ivanović, pa su tako Baskijci potvrdili da je na klupu došao Neven Spahija.

Hrvatski trener bi trebalo da bude na klupi i da vodi ekipu protiv crveno-belih.

"Baskonija je u lošem ritmu, napravili su promenu na klupi i sigurno će želeti pobedu. Došao je Spahija, svi igrači će individualno želeti da se dokažu, da pokažu da tu pripadaju i da trenutni skor nije realan. Napraviće reakciju. Ipak, mi uz kvalitetan pristup možemo da upišemo novi evroligaški trijumf", uveren je Nikola.

Davidovac je takođe oprezan uoči duela sa španskim predstavnikom.

"Dešavanja u njihovom timu su u isto vreme i otežavajuća i olakšavajuća okolnost. Odigrali su nekoliko loših mečeva, ali su sada smenili trenera. Dobra su ekipa."

RADONJIĆ U ŠPANIJI BEZ MITROVIĆA

Izvor: MN Press

Jedan od ključnih igrača u derbiju bio je Luka Mitrović (16, 7sk). Nekadašnji kapiten ekipe igra odlično ove sezone, posebno u ulozi centra, a zbog svega toga će za Dejana Radonjića biti veliki hendikep činjenica da neće moći da računa na njega u Španiji. Razlog je povreda oka koju je zadobio u duelu sa Partizanom.

"Dobio je eroziju rožnjače zbog udarca prstom ili tako nešto. Nećemo moći na njega da računamo u Španiji", kazao je Radonjić.

Neće biti lako Radonjiću i stručnom štabu da nadomeste njegov izostanak, posebno kada se uzme u obzir da Baskonija ima nekoliko odličnih igrača u reketu. Tu je Stiven Enoh koji je Barseloni ubacio 22 poena (8/8 sa penala, 8sk), a druga velika pretnja je bivši igrač Zvezde Lendri Noko. Snažna "petica" koju su crveno-beli žarko želeli da zadrže, ali je na kraju odlučio da ode u Španiju.

Ognjen Kuzmić bi zbog svega toga mogao da ima još veću minutažu, tu je i Maik Cirbes koji je posle dužeg vremena dobio priliku da se nađe na parketu i to u derbiju. Mogao bi i Nikola Kalinić da provede više vremena na pozicji krilnog centra, ali je izvesno da će Davidovac imati veću ulogu. Biće potrebno i da Dejan popravi šut, pošto na osam evroligaških mečeva prosečno beleži 2.4 poena, uz slab šut za tri (3/14).

"Ne opterećujem se time. Nedostaju nam neki povređeni igrači, svi se još tražimo i nismo u punom sasatavu. Sezona je duga, ima još mnogo da se igra. Ne žurimo i zaista se ne opterećujem šutom", zaključio je Davidovac.

Inače, interesantno je da će ovo biti 13. duel dva tima u elitnom takmičenju. Trenutni skor je 6-6.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt