INCIDENT

SKANDAL! TRINKIJERI PESNICOM UDARIO SVOG IGRAČA: Italijan izgubio živce usred meča, nasrnuo na košarkaša! (FOTO)

Autor Nemanja Stanojčić

Neverovatne scene na meču Bajerna i Baskonije, Trinkijeri izgubio živce.

Izvor: Twitter/printscreen/@FloKurth

Igra Bajern Minhen ove sezone sa puno oscilacija, doživeli su tri uzastopna poraza u Evroligi, a trener Andrea Trinkijeri je izgubio živce!

U porazu od Baskonije (81:76) je fizički nasrnuo na svog igrača Džejsona Džordža (20). Prvo ga je pesnicom udario u stomak, pa ga je zatim gurnuo s leđa.

Incident se dogodio u drugoj četvrtini. Mladi nemački košarkaš je ušao u igru sredinom drugog kvartala, da bi posle skoro dva minuta na parketu faulirao Metjua Kostela. To se nije dopalo italijanskom stručnjaku koji ga je tada izvadio iz igre i više ga nije vraćao.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Snimak sporne situacije je brzo postao viralan na društvenim mrežama, a mnogi osuđuju potez nekadašnjeg stratega Partizana prema momku koji je u maju napunio 20 godina. Po završetku utakmice nije pričao o tom detalju, ali će vrlo verovatno na nekoj od narednih konferencija i o tome biti reči.

"Čestitam Baskoniji, mi smo odigrali naš najgori meč. Nokautirali su nas, nismo pokazali nikakvu reakciju. Bila je baš loša utakmica. Prvi put je moj tim imao ravnu liniju, bez reakcije, bez emocije, bez ičega. Težak poraz", rekao je posle meča Trinkijeri.

Inače, ovo nije prvi put da italijanski stručnjak ima problem sa igračem. Nešto slično je uradio sa Matejom Rudanom kada je vodio Bamberg, tada ga je oterao ranije na tuširanje.

"Trener ponekad juri igrače, tako je Željko Obradović radio sa Nemanjom Bjelicom u Fenerbahčeu. To jeste ekstreman način, ali je za njegovo dobro", pravdao se tada Trinkijeri.