Brzo se vratio

BIO U NBA LIGI, VIDEO I VRATIO SE U EVROLIGU: Svi se sele u SAD, on je opet u Evropi - i to u Realu!

Autor Mladen Šolak

Argentinac neće tražiti drugu šansu, već će doći tamo gde ga više cene

Izvor: MN Press

Argentinski košarkaš Gabrijel Dek vraća se u Real Madrid iz Oklahome, u kojoj je dobio otkaz posle manje od godinu dana. On više neće pokušavati da se izbori za ugovor u NBA ligi, već će potpisati ugovor na dve i godine sa "kraljevskim klubom".

Dek je krilni košarkaš (26) koga ljubitelji košarke u Srbiji pamte po učešću na Svetskom prvenstvu u Kini, gde je sa Luisom Skolom i saigračima eliminisao našu reprezentaciju. U Evropu je došao 2018 iz San Lorenca, posle tri godine započeo NBA epizodu, a onda se vratio u Madrid.

S obzirom na to da u Oklahomi nije uspeo da se izbori za minute i ulogu (igrao je na ukupno 17 mečeva u dve sezone), prelomio je da je bolje da se posle otkaza vrati u Real nego da traži novu šansu u Americi. U Madridu ga dočekuje isti trener, Pablo Laso, koji je veoma lepo pričao o njegovom doprinosu pre nego što je otišao preko okeana.

Iako je prošlog leta bio navoda da bi Dek mogao da pređe u Barselonu, on je tada mao plan da ostane u Americi. Međutim, posle nekoliko meseci svoje druge sezone u SAD, shvatio je da je bolje da se vrati u Španiju, gde je sa Realom bio šampion 2019. godine.

Dek je bio igrač Oklahome od 12. aprila 2021, kada je potpisao četvorogodišnji ugovor na 14,5 miliona dolara.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt