Ne staju

REAL MADRID DAO SAMO 17 POENA ZA POLUVREME: Fenerbahče opet pokazao zašto je HIT Evrolige ove zime!

Autor Mladen Šolak

Još jedna pobeda ekipe Saše Đorđevića u najjačem takmičenju

Izvor: Profimedia

Fenerbahče ne staje! Ekipa Aleksandra Saše Đorđevića u utorak je u Istanbulu savladala i Real, i to tako što je do poluvremena primila samo 17 poena. Konačan rezultat bio je 66:51 za (19:8, 8:9, 21:13, 18:21) za turski tim koji već skoro dva i po meseca igra praktično perfektno u najjačem takmičenju.

Od 2. decembra i pobede protiv Monaka u Istanbulu, Fener je ostvario devet pobeda u deset evroligaških utakmica i tako je popravio svoj skor na 12-10, sa sve realnijim izgledima da mirno osigura mesto u plej-ofu.

Srpski bek Marko Gudurić i u utorak je bio najefikasniji igrač Fenerbahčea sa 12 ubačenih poena, čime je opet potvrdio lidersku ulogu koju je preuzeo posle teških povreda Nanda De Koloa i Jana Veselog. Kada je taj tandem "pao", mnogi su pomislili i da će Fener teško nastaviti u trci za ulazak u plej-of, ali je Đorđevićev tim zaigrao još čvršće i iz kola u kolo pokazuje snažan karakter, na čemu "Sale Nacionale" posebno insistira.

Fener je u poslednja dva kola pobedio dva "teškaša" Evrolige, jer je u prošloj rundi bio bolji i od Armanija u Milanu, a do kraja februara čekaju ga dueli protiv Bajerna kod kuće i gostovanja Monaku i Crvenoj zvezdi.

Sa druge strane, Real sigurno ne pamti ovako neefikasnu i nepreciznu partiju u bilo kom takmičenju. Tim Pabla Lasa šutirao je u Istanbulu trojke 6/30, uz samo 37,5 odsto pogođenih šuteva za dva poena (12/32). Serhio Ljulj je šutirao trojke 2/11, Rudi Fernandez 2/9 i nisu uspeli da pokrenu ekipu lidera Evrolige u četvrtom ovosezonskom porazu.

FENERBAHČE: Birsen, Akpinar 6, Mahmutoglu 10, Biberović, Henri 8, Pjer 10, Gudurić 12,Flojd 9, Buker 6, Polonara 5, Duverioglu.
REAL: Vilijams-Gos 2, Kozer 2, Nunjez 3, Rendolf, Fernandez 9, Abalde, Alosen 4, Poarje 2, Tavares 14, Ljulj 12, Jabusele, Tomkins 3.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt