DRAMA

DRAMA! VASA MICIĆ PROMAŠIO POBEDU, PA SE UHVATIO ZA GLAVU: Eksplozija u Pireju zbog Kostasa Slukasa! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Drama u Dvorani mira i prijateljstva! Srpski as mogao da reši sve, ali je to ipak uradio grčki veteran.

Izvor: twitter/screenshot/Dionysis Aravantinos

Olimpijakos je u spektakularnom produžetku savladao Efes 87:85 i pred svojim navijačima ostvario 10. pobedu na domaćem terenu ove sezone! Vasilije Micić vodio je ekipu (12 poena, 13 asistencija), a onda je u poslednjim trenucima promašio verovatno odlučujući šut na utakmic - za pobedu.

Zvanično najboljeg igrača Evrolige za prošlu sezonu nije služio šut (1/7 za tri poena), pa je u poslednjem napadu Efesa krenuo na polaganje i promašio, a Olimpijakos je u preostalih 10 sekundi organizovao napad za pobedu. Iskusni Slukas razmenio je dodavanja za Šekilom Mekisikom, pa pogodio trojku iz ugla za konačnih 87:85 i za oduševljenje u hali.

Pogledajte dramatičnu završnicu:

Za to vreme, Micić se uhvatio za glavu, u neverici zbog ispuštene prednosti i šanse da košem odluči meč na "najtvrđem" evroligaškom gostovanju ove sezone. Ekipa Jorgosa Barcokasa doživela je ove sezone samo jedan poraz na svom terenu u Evroligi - protiv Crvene zvezde u januaru.

Olimpijakos je ovim trijumfom učvrstio svoje mesto u grupi timova koji će igrati u plej-ofu, dok je Efes u komplikovanoj situaciji, sa skorom 12-12 i ispod je crte. Prvi tim iznad aktuelnog prvaka Evrope je Fenerbahče Saše Đorđevića, koji je u velikom naletu i ima skor 12-10.

Olimpijakos: Ejsi, Dorsi 19, Loncis, Larencakis 5, Fal 10, Slukas 23, Martin 1, Vezenkov 16, Printezis 4, Papanikolau 3, Žan-Šarl, Mekisik 6.

Efes: Larkin 11, Boboa 13, Singlton 4, Brajant 3, Gazi, Moerman 11, Tundžer, Plajs 14, Micić 12,Petrušev, Danston 9, Simon 8.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt