SJAJAN GEST

NAVIJAČI PROZIVALI PLEJA REALA, A ONDA JE ŠARAS REAGOVAO! Barsa nije zaboravila njegovu izjavu - o ovom potezu se priča!

Autor Nemanja Stanojčić

Bilo je zanimljivo posle finala Kupa kralja. Jasikevičijus je napravio šmekerski potez.

Izvor: Twitter/@ACBCOM/screenshot/mn pRESS

Tokom prethodnih nekoliko dana su nacionalni šampionati u svetu košarke bili na prinudnoj pauzi zbog održavanja Kup takmičenja.

U Srbiji je pobedila Crvena zvezda, a u Španiji Barselona i to posle velikog preokreta protiv madridskog Reala. Posle španskog derbija se najviše priča o jednom potezu Šarunasa Jasikevičijusa.

Tokom dodele medalja su pristalice Katalonaca u glas pevale "Gde je avion". Poruka upućena francuskom plejmejkeru Tomasu Ertelu, a na to je Šaras odreagovao.

Šef struke Barse je otišao do navijača i zamolio ih da prestanu sa tim skandiranjem što su oni ubrzo i učinili.

Podsetićemo vas šta je bio povod svega toga. Krajem decembra 2020. godine je Tomas Ertel nosio dres Barse i tada je izbačen iz aviona. Tačnije, nije mu dozvoljeno da se posle poraza od Efesa sa ekipom vrati u Španiju. Zašto? Jer je tajno pregovarao sa Realom.

Ertel je tada tražio i dobio dozvolu kluba da pregovara sa Fenerbahčeom, a u suprotnom smeru je trebalo da krene Leo Vesterman. Tada su Katalonci saznali da Ertel planira izdaju i da ustvari pregovara sa Realom, a ne sa Fenerom. Zbog toga je došlo do skandala sa avionom, a nedugo zatim su i raskinuli ugovor. Ertel je tada sredio sve oko transfera u Real, ali nije mogao da igra za njih već je potpisao za Asvel zbog klauzule prilikom raskida ugoora sa Barselonom.