ČEKANJE

EVROLIGA SE OGLASILA, ZVEZDA JE TRENUTNO U TOP8! Crveno-beli idu ka četvrtfinalu, ali postoji jedan uslov!

Autor Nemanja Stanojčić

Čelnici elitnog takmičenja su se prvi put oglasili o stanju na tabeli i trenutnim dešavanjima bez ruskih klubova...

Izvor: MNPress

Kako će se računati tabela Evrolige? Ko će ići u top8 i šta će biti sa suspendovanim ruskim klubovima? To su pitanja neka od pitanja na koja se čekaju odgovori.

Evroliga se do sada nije zvanično oglašavala o celoj situaciji, nove informacije su se svakodnevno pojavljivale, a sada su čelnici elitnog takmičenja imali objavu koja je privukla veliku pažnju.

Na društvenim mrežama su objavili tabelu na kojoj se Crvena zvezda nalazi među osam timova. Tačnije, nalazi se na osmom mestu, poslednjem koje vodi u četvrtfnale, ali postoji jedan uslov.

"Alternativna tabela. Stanje bez ruskih timova će postati zvanično samo ako se utvrdi da oni ne mogu da nastave takmičenje ove sezone", poručili su iz Evrolige.

Prema prvobinom saopštenju rok je 21. mart i tada će biti doneta konačna odluka oko suspenzije tri ruska tima (CSKA, Zenita i Uniksa). Doduše nejasno je kada bi oni mogli da odigraju sve svoje mečeve čak i ako se vrate...

Ekipa Dejana Radonjića će do kraja sezone voditi veliku borbu za prolaz u narednu fazu, slede četiri gostovanja (Barselona, Alba, Bajern i Žalgiris), pa duel sa Efesom kod kuće.

Podsetimo, fajnal-for Evrolige se održava u Beogradu od 19. do 21. maja u beogradskoj "Areni".