Teško!

ZVEZDA OPET BEZ DVOJICE IGRAČA, RADONJIĆ IH NIJE POVEO NA PUT: Problem za crveno-bele, a slede KLJUČNA gostovanja!

Autor Dušan Ninković

Košarkaši Crvene zvezde kreću u Nemačku gde će igrati protiv Bajerna, a ni ovog puta neće igrati borbeni tandem sa spoljnih pozicija.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Bajernu u Minhenu, a ukoliko žele da ostanu u konkurenciji za Top8 Evrolige - taj meč moraju da pobede. Bajern je trenutno na mestu koje ga vodi u plej-of, ali daleko od toga da je nemački predstavnik siguran.

Pokušavaju da ga prestignu tri tima, među kojima je i Crvena zvezda, a Dejan Radonjić je pred put u Bavarsku pričao o susretima koji crveno-bele očekuju do kraja evroligaške sezone. On je tom prilikom otkrio i loše vesti o Branku Laziću i Ostinu Holinsu, koji još nisu spremni za povratak na parket.

Crveno-beli će imati izuzetno težak zadatak protiv direktnog rivala za Top8 fazu, a Radonjić zna šta da očekuje.

"Respekt za Bajern, svakako kvalitet i iskustvo su tu. Idemo u Minhen da odigramo najbolje moguće, daćemo sve od sebe. Pripremamo se za ovaj meč tako što smo najbolje moguće iskoristili period iza nas", rekao je Dejan Radonjić. 

Crveno-bele i dalje muče povrede. Lazićev povratak na teren nije blizu, a Ostin Holins neće krenuti sa ekipom u Nemačku.

"Bez Lazića smo minimum mesec dana, a Holins neće biti u timu za meč protiv Bajerna. Videćemo kako će se razvijati situacija i kada ćemo moći da računamo na njega", otkrio je trener Zvezde.

Šta bi moglo da donese pobedu Crvenoj zvezdi u Nemačkoj? Postoji jedan detalj koji će igračima mnogo značiti!

"U ovim našim trenutnim okolnostima svi moramo da napravimo korak više kako bismo nadoknadili ono što nas je zadesilo. Potrebna nam je dobra igra u oba pravca, samo tako možemo doći u stiauciju za dobar rezultat. Čeka nas težak meč i težak zadatak, ali želimo da odemo tamo i damo sve od sebe. Fokusirani smo na taj meč, značiće nam što ćemo u Minhenu imati podršku naših navijača i veoma nam je bitno da dobijemo snagu za iskorak", rekao je crnogorski stručnjak.

Za sada, drugi meč na "turneji" nije u fokusu trenera.

"Trenutno uopšte ne razmišljam o meču protiv Žalgirisa", zaključio je Radonjić.

Podsećamo, Crvena zvezda posle Bajerna igra protiv Žalgirisa u Litvaniji, a zatim dočekuje Efes u poslednjem kolu ligaškog dela.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt