Može!

ĐORĐEVIĆ OSTAJE U FENERU SAMO POD JEDNIM USLOVOM: Otkriveno šta Sale mora da uradi do kraja sezone!

Autor Dušan Ninković

Turski tim je prethodnog leta stavio u ugovor da se saradnja nastavlja samo ako se ispune ovi ciljevi.

Izvor: MN Press

Nekadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević potpisao je trogodišnji ugovor kada je preuzeo Fenerbahče, ali po informacijama do kojih je stigao "Sportando" druga i treća sezona tog ugovora nisu zagarantovane. Zapravo, nekada sjajni bek Partizana i Jugoslavije mora da ispuni jedan uslov kako bi aktivirao produžetak saradnje.

Po navodima ovog sajta, Đorđević je imao uslove da Fenerbahče odvede na F4 Evrolige što se ne može desiti jer se turski klub nije plasirao u četvrtfinale, ili da osvoji domaću titulu u konkurenciji Efesa, aktuelnog šampiona Evrope!

Uslovi na koje je Đorđević pristao deluju malo nerealno jer velikan turske košarke prethodnog leta nije bio u poziciji da obećava velike trofeje svojim navijačima, ali očigledno je da je Sale bio spreman da se uvhati u koštac sa problemima. Za sada mu, što se tiče domaćeg prvenstva, ne ide loše.

Ekipa Fenerbahčea trenutno deli prvu poziciju sa Efesom, a oba tima imaju skor 21-6 nakon 27 odigranih kola. Do kraja ligaškog dela ostala su još tri kola, a ukoliko Đorđevićev tim krozu plej-of stigne do trofeja, Srbina ćemo i narednih sezona gledati na klupi tima iz Istanbula.

Inače, Saša je nastavio lozu srpskih trenera na klupi Fenerbahčea, pošto su pre njega na istom mestu radili Igor Kokoškov i Željko Obradović, koji je klubu doneo najveće uspehe u istoriji.