Poslednji pozdrav

TOG BEOGRADSKOG MANGUPA SI MORAO DA VOLIŠ! Toni Kukoč se dirljivo oprostio od Zorana Sretenovića

Autor Nikola Lalović

Smrt Zorana Sretenovića posebno je pogodila njegove saigrače iz kultnog tima Jugoplastike.

Izvor: MN Press

Vest o smrti Zorana Sretenovića pogodila je ceo region, a nakon što se od svog bivšeg saigrača i cimera iz dana u Jugoplastici oprostio Dino Rađa, sada se javio i Toni Kukoč. 

Lider te generacije i višestruki MVP finala u kojima je tim iz Splita osvajao trofeje prvaka Evrope bio je šokiran kada je do njega u Čikagu stigla vest o smrti legendarnog plejmejkera jedne od najboljih ekipa u istoriji evropske košarke.

"Pa šta je ovo, odlaze samo dobri ljudi. Pre četiri meseca Goran Sobin, a sad Zoran Sretenović. To je bio čovek kojeg nije bilo teško voleti. Super osoba, super saigrač, razumeli smo se od prvog dana. Njega je grad Split voleo kao da je rođen u njemu. Kao igrač, uvek je bio podređen ekipi. Kada bi timu dobro išlo on ne bi ni šutirao, a pogodio je toliko važnih šuteva. Bio je duhovit tip, beogradski mangup krcat zezatorskim trikovima", rekao je Kukoč za “Večernji list”.

Kukoč i Rađa su ponikli u Splitu, a Sretenović se tom timu priključio 1986. godine pošto nije mogao da se izbori za mesto u Crvenoj zvezdi. Božidar Maljković mu je jednim pozivom promenio tok karijere, a Sretenović je apsolutno opravdao poverenje koje mu je pružio legendarni trener.