Na kraju gusto

DRAMA U SRPSKOM ABA PLJEOFU - SVE SU ZAKUVALE TROJKE: Borac krenuo da gazi, a onda je Zlatibor počeo da sipa!

Autor Nikola Lalović

Košarkaši Borca su na korak od opstanka u ABA ligi, ali Zlatibor je pokazao zube timu iz Čačka.

Izvor: MN Press

Košarkaši Borca pobedili su Zlatibor na svom terenu u prvom meču plejofa za ostanak u ABA ligi i sada su na jednu pobedu od ostanka u regionalnom takmičenju. 

Vodio je tim iz Čačka protiv osvajača ABA 2 lige tokom svih 40 minuta, a iako su košarkaši Zlatibora uspeli da serijom trojki u finišu dovedu meč u neizvesnu završnicu, nije bilo snage za veliki preokret. 

BORAC - ZLATIBOR 85:80

Već u prvoj četvrtini uspeo je domaći tim da napravi osetnu prednost, pa su tako vodili sa 13 poena (27:13) posle prvih deset minuta. Uspevao je Borac da održi prednost tokom celog meča, a delovalo je da je sve gotovo kada su poveli sa 18 poena razlike 79:61. 

Ipak sa sedam trojki u poslednjih 10 minuta izabranici Strajina Nedovića uspeli su da se vrate u meč i čak da dođu na "minus" tri (83:80), ali to je bilo najviše što su uspeli da priđu rivalu. 

Najzaslužniji za pobedu svog tima bio je mladi krilni centar Marko Pecarski sa 23 poena, dok je Aleksa Novaković ubacio 13, Duda Sanadze 11, a Ivan Marinković 9 poena. Sa druge strane Dimitrije Nikolić je blistao sa 19 poena.

Plejof serija za opstanak u ABA ligi igra se na dva dobijena meča, a naredni duel je na programu u sredu u Čajetini. U slučaju da Zlatibor uspe da izjednači majstorica je na programu u nedelju u Čačku.