Majstori

AMERI SE DIVE SRPSKIM MAJSTORIMA, NIKOLI I VASI - APSOLUTNA DOMINACIJA! Micić otkrio da NISU bliski i kako se dopisuju

Autor Nemanja Stanojčić

Dok u Americi ističu uspehe srpskih košarkaških čarobnjaka, Vasilije Micić je pričao o odnosu sa Nikolom Jokićem.

Izvor: Profimedia/MN Press

Vasilje Micić je ponovo prvak Evrope. Sa Efesom je odbranio šampionsku titulu i došao do još jednog pehara. Sa 23 poena u finalu protiv Reala je bio najzaslužniji za uspeh turskog tima.

Dobio je posle meča i nagradu za najkorisnijeg igrača fajnal-fora (MVP), a sa tom nagradom i evroligaškim peharom je došao na konferenciju za medije, a ondaga je trener Ergin Ataman u jednom trenutku oterao u svlačionicu.

Nije skidao osmeh sa lica Mucić dok je oko vrata nosio mrežicu sa jednog od koševa iz "Arene" kao uspomenu na ogroman uspeh i sve što je uradio sa klubom.

"Čestiam svojim saigračima, ovo je veliki uspeh za nas, ne želim da zvučim pametno i da pričam mnogo. Nemam reči. Ne mogu da verujem da smo uspeli. Veoma sam srećan. Želim da se zahvalim svima koji su iz Turske došli da nam pruže podršku, oni su veliki deo ovoga, nadam se da smo ih učinili ponosnim, nadam se da ste uživali", rekao je Micić.

Srbija tako ima dva igrača koja su u dve uzastopne godine osvajali MVP nagrade. Nikola Jokić u NBA ligi i Micić kao MVP dva fajnal-fora.

"Nisam blizak sa Jokićem, ima svoj poseban svet, unikatan je. Poseban, skroman, ne znam kako je uspeo u svemu, najbolji je igrač na svetu. Kada god se čujemo, kratke su i iskrene poruke. Zajednički cilj nam je da predstavljamo svoju zemlju. Srećan sam i ponosan. Mi smo mala zemlja, prepoznaju nas, pozanti smo zahvaljujući njemu takođe. Podržavam ga, nadam se da sam uspeo da pomognem sa ovakvim uspehom."

Koliko je tačno da se njihovi uspesi prepoznaju dokazano je i u subotu uveče, kada je poznati košarkaški portal "Klač points" (clutchpoints) na svojim zvaničnim društvenim mrežama objavio poruku kojom veliča njihov uspeh. "Srpska košarka je trenutno na potpuno drugom nivou. Nakon što je Jokić obezbedio drugu MVP nagradu NBA lige u nizu, Vasilije Micić je osvojio drugu uzastopnu nagradu MVP Fajnal-fora Evrolige, nakon što je u polufinalu dao odlučujuću trojku za pobedu svog tima. Apsolutna dominacija!", navedeno je.

Zbog fenomenalnih Micićevih partija, sve više se  priča o njegovom odlasku u NBA ligu.

"Rekao sam Šejnu Larkinu posle meča da bih mogao polako da bataljujem sve što se tiče mojih želja i uspeha. Igrati u Beogradu, nemam šta da kažem. Mislio sam da je prethodni u Beogradu fajnal-for biti poslednji. Bogu hvala pružila se još jedna šansa, bio sam uspešniji. Nemam planove za budćnost. Imamo do kraja sezonu. Želim stvarno da uživam u trenutku. Ne znam da li bi h pre kroz svojih, sa drugarima, sa trenerima. Presrećan sam", kazao je Vasa.

Onda su konferenciju prekinuli njegovi saigrači. Došli su i "okupali" i Atamana i Vasu, isprskali su ih vodom.

"Jel bezbedno da nastavim da pričam", nasmejao se Micić kada su saigrači otišli.

Novinare je zanimalo i šta razmišlja u prelomnim momentima mečeva. Protiv Olimpijakosa je dao trojku u poslednjim sekundama, sada je u finalu bio odličan.

"Mogu da pričam samo o sebi, ne znam šta prolazi kroz glavu saigračima ,posebno Šejnu. Ne razmišljam mnogo, čitam trenutnu situaciju. To je savet od trenera Atamana, koji shvata šta znači igrati u trenutku. Možeš nekad da nađeš momenat, teško je rivalima da predpostave šta ćemo raditi. Trudim se da donesem najbolju odluku i to je to. Igramo spontano. Šutirao sam ovakve šuteve toliko puta u karijeri, možda deluje da radimo nešto posebno, ali radimo u momentu, verujemo u sebe. Ne dolazim sa posebnim planom, naravno da pratim plan igre, ali odluke donosim u trenutku", poručio je Micić, koji će zauvek pamtiti uspeh u Beogradu ovog vikenda, kao što će i Beograd i Srbija zapamtiti njegove časove košarke u Štark areni.