Košarka

PROBLEM ZA SRBIJU - NBA ZVEZDE NAPADAJU NAŠ TIM PRED EUROBASKET: Jokić i ekipa moraju protiv šutera Dalasa!

Autor Nikola Lalović

Davis Bertans se odazvao pozivu selektora.

Izvor: Profimedia

Srbija je saznala da će na predstojećem Eurobasketu tim predvoditi Nikola Jokić, a saznala je i kada će igrati poslednje mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine. 

Naš tim je trenutno u grupi A sa Slovačkom, Belgijom i Letonijom i upravo će protiv Letonije tim Svetislava Pešića odigrati poslednji meč pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Sa Letoncima se Srbija sastaje 30. juna, a tada će naš tim imati paklen posao! 

Srbija u Rigi mora da ide na pobedu jer će se bodovi iz prve grupne faze prenositi u drugu, iz koje tri od šest ekipa ide na Mundobasket, a selektor Letonije Luka Banki je objavio spisak igrača na koje računa sa Davisom Bertansom na čelu. Tu su i igrač Partizana Rodions Kuruks, centar Barselone Roland Štits kao i Dairis Bertans.

Razlog zašto je košarkaš Dalasa može da igra za nacionalni tim je što Letonci ne igraju Evrobasket, pa će on biti na raspolaganju Bankiju samo nekoliko dana. A za Srbiju bi problem moglo da bude i to što je u timu Rihard Lomaš, igrač koji je u prošlom meču dao 33 poena našoj ekipi.

Sastav Letonije: Rodion Kuruks, Davis Bertans, Dairis Bertans, Roland Šmits, Artur Strautin, Artis Ate, Klav Čavar, Rihard Lomaš, Andrej Gražulis, Artur Žagar, Marcis Štejnberg, Anžej Pasečnik, Tom Lejmanis, Artur Kuruc, Krister Zorik.