UH!

MUČNA SCENA! SUDIJA SE SAMO SRUŠIO NA UTAKMICI: Doživeo srčani udar, košarkaš mu spasao život! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Neverovatna scena na košarkaškoj utakmici, sudiji je košarkaš spasao život.

Izvor: YouTube/screenshot/ViraloQ

Američki sudija Džon Skali doživeo je srčani udar na utakmici plej-ofa košarkaške lige u Njujorku između ekipa Džejmstauna i Toleda, ali srećom imao je koga da mu pritrči u pomoć!

Skali se srušio krajem prve četvrtine, a pomogao mu je Majls Kopland iz Toleda koji je inače vatrogasac.

Kopland je u pravom trenutku pogledao u sudiju i shvatio da mu je pozlilo, tako da je brzom reakcijom svakako spasao život Skaliju koji je brzo prevezen u bolnicu.

"S klupe sam video da se sudija srušio i proradili su mu instinkti. Opipao sam puls i odmah proverio da li diše. Pulsa nije bilo, tako da sam počeo odmah sa oživljavanjem, za koje sam prošao obuku", rekao je Kopland za američke medije i objasnio da je košarka samo hobi.

"Radim kao vatrogasac, dok košarku igram u slobodno vreme. Lepo je spojiti te aktivnosti i nekome spasiti život".

Kopland je rekao da to sigurno nije i "poslednji put da je nekoga oživljavao", a dodao je i da je kao vatrogasac viđao "užasne stvari koje ne može niko ni da zamisli".

"Morate da ih zaboravite i idete dalje. Čuo sam se s njegovom porodicom. Zahvaljuju mi što sam ga spasao. Kažu da je stabilno. Nadam se da će se dobro oporaviti", zaključio je Kopland čija je ekipa pobedila u ovoj utakmici, što je verovatno i sudija Skali saznao u bolnici.

Pogledajte!