Košarka

ZVEZDA SE OGLASILA O DEJANU RADONJIĆU: Otkrila kakav mu je ugovor ponuđen, evo do kada će čekati da odgovori!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli objavili saopštenje o treneru

Izvor: MN Press

Nakon što je u medijima objavljeno da bi trener Zvezde Dejan Radonjić mogao da preuzme Panatinaikos i s obzirom na to da još nije produžio ugovor sa crveno-belima, oglasio se i klub.

U saopštenju na sajtu Zvezde navedeno je da Radonjić ima ponudu da ostane i da je pred njim dvogodišnji ugovor o kojem se pregovaralo i tokom sezone i nakon nje. Takođe, crveno-beli su poručilii da je 30. jun postavljen kao krajnji rok do kojeg očekuju odgovor trenera.

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost u cilju sprečavanja svih spekulacija, objavljivanja neistina i 'bombastičnih' i neproverenih naslova da trener Dejan Radonjić ima zvaničnu ponudu za nastavak saradnje", naveo je klub.

"Ponuda je rezultat intenzivnih razgovora koje smo vodili tokom sezone, a posebno nakon završetka Superlige Srbije, i radi se o dvogodišnjem nastavku saradnje. Krajnji rok za konačan odgovor Dejana Radonjića na upućenu ponudu očekujemo do 30.06.2022.godine", takođe je istaknuto.

Zvezda je poručila i to da je transparentan klub koji o svemu detaljno informiše javnost, počev od finansijskog poslovanja. "O ishodu pregovora blagovremeno ćemo obavestiti javnost", saopšteno je.ž

I Radonjić i predsednik kluba Nebojša Čović prošle nedelje su rekli da postoji obostrana želja da nastave zajedno, ali su ti pregovori očigledno zapeli dok se nižu odlasci igrača. Nejt Volters, Ostin Holins i Dejan Davidovac za sada su značajni članovi tima koji su napustili Mali Kalemegdan, dok je već nekoliko dana poznato da i Nikola Kalinić ima ponudu da ode.

Sada ostaje da se čuje Radonjićev odgovor, kojim bi njegov drugi mandat na klupi Zvezde mogao da bude završen ili nastavljen posle uspešnih godinu i po dana, tokom kojih su crveno-beli osvojili dve triple krune. S obzirom na navedeno, do kraja juna i početka jula biće razjašnjeno da li će Zvezda nastaviti dalje pod vođstvom svog najtrofejnijeg trenera ili će u narednom mesecu tražiti njegovog naslednika, pod kojim bi stvarala novi tim i branila trofeje u regionu, uz učešće u Evroligi.