DOGOVORENO! MARIO HEZONJA USKORO POTPISUJE: Otkucava evroligaška BOMBA, hrvatski as ima novi klub!

Sve će biti gotovo tokom vikenda.

MN Press

Hrvatski krilni košarkaš Mario Hezonja (27, 203 cm) potpisaće za Real Madrid. Prema poslednjim informacijama, on je dogovorio uslove saradnje sa "kraljevskim klubom" i u redove šampiona Španije stiže posle odlične epizode u Uniksu.

Dubrovčanin rođen 1995. bio je jedan od najatraktivnijih igrača Evrolige, a njegova selidba u Madrid najavljena je posle finala Evrolige u Beogradu, u kojem je njegov budući tim izgubio u meču za titulu protiv Efesa.

Hrvatski internacionalac ponikao je u Barseloni, iz nje otišao u NBA, gde je od 2015. nosio dres Orlanda, Njujorka i Portlanda, a onda se 2021. vratio u Panatinaikos i krenuo ispočetka u Evroligi. Razočaran time što nije dobio adekvatnu priliku u NBA ligi, Hezonja je izričito poručio da nema nameru da se opet vraća u Ameriku. "Nisam dobio poštovanje koje je trebalo. Takođe, po mom mišljenju, to je više šou nego sama košarka", rekao je Hezonja o epizodi u SAD.

Njegov prelazak biće jedan od najzvučnijih transfera ovog leta, kada bi u Madrid mogao da se vrati i veteran - plejmejker Serhio "Ćaćo" Rodrigez. Prema poslednjim informacijama, Hezonja će zvanično postati igrač Reala tokom predstojećeg vikenda.