MONDO INTERVJU

INTERVJU: TATA MU JE LEGENDA ZVEZDE, A ON NOVI STEFAN JOVIĆ! Topić za MONDO: Upoređuju nas, a ja hoću mnogo više!

Autor Nikola Lalović

Otac mu je sa Zvezdom osvajao titule, a sada on želi da pođe njegovim stopama! Sa Nikolom Topićem smo pričali o njegovom košarkaškom putu, napretku, ali i o Stefanu Markoviću, Stefanu Joviću....

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je počela novu sezonu predstavljanjem tima i konferencijom za medije, a tu su pored pojačanja bile i mlade snage! Još prošle godine je 17-godišnji plejmejker Nikola Topić imao minutažu na nekim mečevima, a sada je prošao kompletne pripreme sa prvim timom i biće konkurencija na poziciji "jedan".

Na početku razgovora za MONDO pitali smo ga kako se oseća, kako je biti deo svega ovoga?

"Čudno, prvi put sve ovo radim, ali dobro navići ću se. Spreman sam da se naviknem za ubuduće", rekao je uz osmeh mlađani Topić.

Kažu da je u košarci najteža stvar prelazak iz juniorskog u seniorski pogon, a zašto je to tako?

"Slažem se da je to najteže. Sve je drugačije, mnogo je zahtevnije i intenzivnije, sa više kontakta, sve je brže i dosta toga se razlikuje. Trudim se da se priviknem na to. Radio sam na telu celo leto i mislim da sam spreman za seniorsku košarku", rekao nam je reprezentativac Srbije.

On se igrajući za nacionalni tim letos i povredio, ali kako kaže problema više nema i povreda je sanirana.

"Povredio sam ruku, tačnije prst, ali to je sada dobro, sanirano je sve. Zdrav sam i spreman sam za sezonu."

Za razliku od nekih drugih mladih igrača svoje generacije, njemu pozajmice ne smetaju! Ove sezone će igrati u drugoj ligi za Slodes i tako skupljati preko potrebno iskustvo.

"To je dvojna licenca, ja ću igrati i tamo i ovde. Po potrebi ovde, videćemo koliko. To je isto seniorska liga, to je Prva B liga i puno će mi pomoći da se priviknem i sigurno će mi posle toga ovde biti lakše da podnosim duele i kontakt. Videćemo", objašnjava za MONDO Topić.

ZNA SE ŠTA RADE NAJMLAĐI U TIMU

Pitali smo Nikolu i da li su torbe koje nosi starijim saigračima teške, na šta se on nasmejao! "Nisu, haha! Šalim se, ništa nije teško kada igrate ovde", rekao je on.

Za one koji ga nisu gledali u juniorskoj košarci tražili smo od njega da opiše kakav je košarkaš, šta može da se očekuje od njega na terenu.

"Više gledam da asistiram, šut mi nije najjača strana, ali radim na tome svaki dan sa trenerima. Oni mi dosta pomažu i stvarno imaju dosta iskustva. Imam od koga da naučim", rekao je on.

Naravno, mladi Nikola itekako ima od koga da uči, jer mu je otac nekadašnji proslavleni košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije Milenko Topić.

"Naravno da mi znači što je on tu, daje mi savete svaki dan. Ne znam šta mi je prvo savetovao, ali uglavnom mi kaže da se ovome što radim posvetim potpuno i da bez stopostotne posvećenosti nema uspeha", ističe Topić junior.

PEFI JE MENTOR!

"Naravno da mi znači, on je tu jedan od najiskusnijih i stvarno mi dosta pomaže oko svega. Zaista mu hvala na tome, on meni pomaže i na terenu i van njega. Trudim se da ga slušam i da pokupim njegove savete. Da vidim neke fore koje on uradi na treningu, onda ja to probam da uradim...", rekao je Topić o uticaju Stefana Markovića na njega.

Bio je jako mali kada je njegov otac završavao karijeru, ali je na nekim mečevima gledao tatu kako postiže poene!

"Ne sećam ga se kao igrača, uhvatio sam ga kao trenera. Kao košarkaša se ja toga ne sećam, mada ima slika gde kao mali gledam utakmice na kojima on igra."

Mnogi sada kritikuju mlade igrače kako van treninga i utakmica ne gledaju mečeve i zbog toga ne napreduju, ali plejmejker Crvene zvezde nije takav.

"Uglavnom je košarka 24 sata, kad god može", kaže nam on.

Spreman je da radi, hoće da igra, želi da napreduje, a ambicije mu nisu male!

"Upoređuju me sa Stefanom Jovićem, ali bih voleo da budem bolji od toga, mnogo bolji od toga. Videćemo, kako budem napredovao", rekao nam je Topić.

Kada bi ima jednu želju za sledeću sezonu hteo bi...

"Da osvojimo sva tri trofeja!", kao iz topa kaže mladi plej Zvezde.