Košarka

BILI BERON POSLAO TRINKIJERIJA NA ZVEZDU SA 0-4! Amerikanac rešio DRAMU u Minhenu, Bajern će ovo zaboleti pred Pionir!

Autor Mladen Šolak

Armani pobedio Bajern u gostima u neverovatnoj drami. Nemci još bez trijumfa, a Italiani nižu skalpove po Evropi.

Izvor: MN Press

Košarkaši Armanija ostvarili su još jednu veliku pobedu u gostima, jer su savladali i Bajern u Minhenu, u dramatičnoj završnici. Posle uspeha u mečevima protiv Asvela i Partizana, tim Etorea Mesine srušio je i nemačkog rivala poenima Bilija Berona u završnici - odlučujućom trojkom i slobodnim bacanjem kojim je "overio" trijumf sekund pre kraja. Sa druge strane, ekipa Andree Trinkijerija imala je veliku šansu da trijumfuje, vodila je i minut pre kraja i imala slobodna bacanja za vođstvo tri sekunde pre kraja, ali ih nije iskoristio njen plejmejker, Nik Vejler Bab.

U burnoj završnici, kapiten Bajerna Vladimir Lučić dao je važnu trojku za vođstvo 79:77 na minut i šest sekundi do kraja, ali je usledio brzi odgovor Kajla Hajnsa slobodnim bacanjima (79:79), a potom i važna trojka Bilija Berona za vođstvo Italijana 82:81, na 21 sekund do kraja. Dama je tu tek počela, pa je tri sekunde pre kraja košarkaš Bajerna Nik Vejler-Bab imao dva slobodna bacanja da verovatno stavi tačku na utakmicu, ali je promašio oba šuta. Ostalo je 82:81 za Armani, posle čega je Beron opet došao do lopte i bio fauliran. Amerikanac je pogodio prvo bacanje, postavio konačnih 83:81 za njegov tim, a drugo promašio. Bajern je tako ostao bez pobede u Evroligi, sa skorom 0-4.

Doduše, u poslednjim trenucima, Paul Zipser pokušao je preko celog terena, lopta je imala pravu putanju, ali je na veliku žalost svih u hali stala na obruču. Tek je tu bio kraj drame u Minhenu. Bajern će u sledećem kolu igrati protiv Crvene zvezde u "Pioniru", u utakmici u kojoj će igrati za prvi trijumf, a Armani će seriju gostovanja nastaviti u Barseloni, protiv večeras ranjenih Katalonaca.

  • BAJERN: Vejler-Bab 5, Volden 3, Vinston 20, Hanter 4, Jaramaz 10, Lučić 9, Obst 12, Zipser 13, Vimberg 3, Gilespi 2 (8 sk)
  • ARMANI: Dejvis 14, Tomas 9, Pengos 13, Tonut 3, Meli 17, Beron 9, Riči, Hol 2, Šilds 4, Alviti, Hajns 19, Vojtman 2.
Bajern Armani
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball