Košarka

NAJVEĆE IZNENAĐENJE EVROLIGE! Teodosić i ekipa dobili Real u Madridu - zakucavanje kakvo još niste videli! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Virtus pobedio Real u šokantnom meču u glavnom gradu Španije

Izvor: MN Press

Virtus je pobedio Real u Madridu 95:92 i tako priredio najveće iznenađenje Evrolige! Italijanski velikan srušio je "kraljevski klub" uz sjajan šut (26/39 za dva poena), iako su domaći u završnici uspeli da smanje zaostatak, koji je u četvrtoj četvrtini bio čak 15 poena.

Italijanski klub, koji se vratio u najjače takmičenje posle čak 14 godina, razbijen je u prošlom kolu u Beogradskoj areni od Partizana, ali je u glavnom gradu Španije pokazao potpuno drugačije lice. U timu Serđa Skariola petorica igrača postigla su dvocifreni broj poena - Ife Ludbenrg 18, Ismael Bako 16, Miloš Teodosić 14, a Mam Žaite i Isaia Kordinije po 12.

"Pričali smo pre utakmice da moramo da napravimo iskorak na više polja - u protoku lopte, u nesebičnosti, egzekuciji, disciplini i agresivnosti. Mislim da smo to i uspeli. Mislim da smo imali zaista dobru igru u napadu i verovatno ne tako dobru u defanzivi. Ipak, morate da odate priznanje momcima, posle uzastopnih poraza imali smo još jedan težak meč u gostima. Zaista smo dobro trenirali poslednjih dana i bili smo u stanju da ovako reagujemo. U poslednjim minutima morate da ostanete fokusirani, nemate pravo da se ljutite, da budete stresirani ili nervozni. Uvek morate da držite ruke na volanu. Imali smo i malo sreće, ali na kraju dana - mislim da smo je zaslužili, jer smo imali zaista dobro drugo poluvreme", rekao je Skariolo nakon meča.

Koliko je Virtus bio hrabar pokazao je i sjajan potez Kordinijea, koji je verovatno prvi igrač u Evroligi koji je zakucao preko gorostasnog centra Valtera Tavaresa, visokog 221 centimetar. Pogledajte taj spektakularan potez: