OKRŠAJ

GUDURIĆ RASTUŽIO MICIĆA I EFES: Fenerbahče JEDINI neporaženi tim u Evroligi, srušen i šampion!

Autor Nemanja Stanojčić

Gudurić se radovao sa Fenerbahčeom protiv Micića i Efesa.

Izvor: Profimedia/Seskimphoto

Posle pet odigranih kola u Evroligi Fenerbahče je jedini neporaženi tim u šampionatu. Na gostovanju je savladao šampiona Evrope, pobedio je Efes - 88:79. U okršaju dvojice srpskih reprezentativaca na kraju se radovao Marko Gudurić protiv Vasilija Micića. Obojica su imali zapažene uloge u svojim timovima, ali je samo jedan mogao da slavi u duelu dva turska tima.

Upravo je Gudurić imao najveće zasluge za uspeh ekipe, iako nije bio najefikasniji u timu. Završio je meč sa 19 poena (5/6 za tri), šest skokova, tir asistencije, dve ukradene lopte i indekst korisnosti 23, najviši u gostujućem timu. Bolji poenterski učinak imao je samo Skoti Vilbekin (25, 4/7 za tri). Kod domaćina je najbojli bio upravo Micić sa 19 poena i 5 asistencija. Pratoi ga je Amat Mbaje sa 14 poena. Bio je ovo ujedno i treći poraz aktuelnog prvaka Evrope.

Što se šeste runde takmičenaj tiče Efes ide u Minhen na gostovanju Bajernu koji je poražen od Crvene zvezde i jedini je tim bez trijumfa, dok Feenrbahče gostuje Barseloni u "Blaugrani". Kada su ostali rezultati dana u pitanju Asvel je deklasirao Baskoniju (87:61), dok je Barselona savladala Armani takođe ubedljivo (74:56).

Fenerbahče Efes Evroliga highlights
Izvor: YouTube/Euroleague