Krilni centar Crvene zvezde Ben Bentil doslovno je jedva stajao posle pobede protiv Bajerna. Nakon što je imao zdravstvenih problema pred meč i bio bolestan, košarkaš iz Gane skupio je snagu, istrčao na parket i učestvovao u prvom evroligaškom trijumfu sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i 13 skokova za čak 25 minuta u igri. Posle meča je imao snagu samo za nekoliko rečenica pred kamerama.

"Srećan sam, konačno smo pobedili, čekali smo ovo i možemo da gradimo sada samopouzdanje. Čuli ste da sam bio bolestan, a sada umirem. Moram da legnem malo, umirem", rekao je on za Sport klub. 

U krcatoj hali "Aleksandar Nikolić", Bentil je sigurno prevazišao svoje trenutne fizičke mogućnosti, ali dao je jako veliki doprinos trijumfu protiv ekipe Andree Trinkijerija. Ono što, ipak, nije dobro je povreda Luke Mitrovića, koji je odlično počeo meč, pa morao da zatraži od sudije da prekine igru da bi otišao na klupu zbog bola u mišiću noge.

Bentil će sada imati nekoliko dana za odmor i pitanje je da li će biti u stanju da nastupi protiv Igokee u ponedeljak. Odmah nakon tog meča, ekipa Vladimira Jovanovića nastupiće u četvrtak u Monaku, a potom će nastaviti seriju gostovanja na startu evroligaške sezone utakmicom protiv Fenerbahčea u Istanbulu, 11. novembra.