Velika šansa za Saleta!

BOMBA - SAŠA ĐORĐEVIĆ PREUZIMA REAL MADRID? "Kraljevski klub" spremio otkaz za Matea, hoće da im Sale opet donosi titule

Autor Nikola Lalović

Ovo niko nije očekivao, Real Madrid je spremio otkaz za svog trenera Ćusa Matea i sada želi Sašu Đorđeviča na klupi!

Izvor: MN Press

Real Madrid posle lošeg početka sezone razmišlja da otpusti trenera Ćusa Matea, a prvi kandaidati za njegovu zamenu su Andrea Trinkijeri i Saša Đorđević!

Mateo je prošle sezone preuzeo ekipu od Pabla Lasa, prvo privremeno nakon što je iskusni Španac dobio srčani udar, a potom je sa Lasom raskinut ugovor i Mateo je preuzeo ekipu. Ipak posle još jednog poraza, ovoga puta od Saragose u Endesa ligi Mateo je pred otkazom.

"Kraljevski klub" je uzeo prvu titulu u sezoni pošto su osvojili Superkup Španije, ali je od tada u 15 meleva doživeli čak sedam poraza. Trenutno su četvrti u domaćem prvenstvu, a u Evroligi su u donjem delu tabele i trenutno su na poziciji koja ne vodi u plejof. Posebno su nezadovoljni nakon što je "kraljevski klub" izgubio od Saragose, ekipe koja je izgubila prvih šest mečeva u domačem prvenstvu u Ćus Mateo je na izlaznim vratima.

Dva imena je "Relevo" istakao kao kandidate za klupu. Prva želja je Andrea Trinkijeri koji ima ugovor sa Bajernom do kraja sezone, a trenutno se muči sa Bavarcima i na začelju je Evrolige, a druga želja je srpski stručnjak i nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević

Đorđević je prošle sezone vodio Fenerbahče i doneo je titulu ovom timu, ali i pored toga nije zadržao posao i na njegovo mesto je došao Dimitris Itudis. Sada je bez angažmana, a kao bivši košarkaš Reala velika je želja navijača ovog kluba. Igrao je Đorđević od 1999. do 2002. godine za "kraljevski klub". 

Trenersku karijeru je počeo u Olimpiji iz Milana, vodio je Beneton, Panatinaikos, Bajern Minhen, Virtus i Fenerbahče, Selektor Srbije bio je od 2013. do 2019. godine i u tom periodu je ostvario svoje najveće trenerske uspehe.