Košarka

AMERIKANCI HOĆE DA BUDU KAO SRBIJA, ZATO DOVODE NBA ZVEZDU: Naš tim hoće olimpijsko zlato, a ON je tu da nas pobedi!

Autor Nikola Lalović

Nije tim Srbije uspeo da osvoji Olimpijsko zlato u Tokiju, zato ga želi u Parizu, ali će ovoga puta Amerikanci imati nameru da se "pobiju" za medalju.

Izvor: Profimedia

Na Olimpijskim igrama u Tokiju održan je prvi turnir u 3x3 basketu na OI, a na kraju je zlato otišlo selekciji Letonije, Rusija je bila druga, a Srbija treća. Među osam timova koji su na premijernom olimpijskom turniru u basketu probali da uzmu medalju ipak nije bilo najveće košarkaške sile! 

Sjedinjene Američke Države nikako ne uspevaju da sastave kvalitetan tim koji bi mogao da se meri sa basketaškim silama poput Srbije! I dok naša ekipa i posle povlačenje Dušana Domovića Bulutauzima zlata na najvećim takmičenjima Amerikanci nikako da uđu u samu elitu.

Predvođeni bivšim NBA igračem Robijem Humelom uspeli su da uzmu dve medalje na Svetskom kupu, ali sada su rešili da dovedu ogromno pojačanje! Nekadašnji najbolji strelac koledž košarke, deseti pik na NBA draftu 2011. godine i dugogodišnji NBA igrač Džimer Fredet se pridružio nacionalnom timu!

"Šansa da igram na Olimpijskim igrama bi bila nešto što bi bilo ostvarenje sna za mene", rekao je 33-godišnji Fredet.

Do Pariza i Olimpijskih igara ostalo je još mnogo vremena, ali selektor Amerike Fran Frašila je istakao da Fredet, koga smo gledali i u Evroligi u dresu Panatinaikosa, igra sjajno i da bi mogao da odvede njegovu ekipu do medalje!

"Ako ste ga videli kada je igrao sa nama, ne biste mogli da shvatite da je to nešto novo za njega. Jednostavno ima urođen osećaj za igru, a uz to je to i dalje Džimer, jako je zabavno gledati ga", rekao je Fran Frašila.