PROMENE

BOMBA - CRVENA ZVEZDA DOBIJA NOVOG TRENERA!? Ivanović preuzima crveno-bele, Jovanović odlazi!

Autor Nemanja Stanojčić

Duško Ivanović blizu je klupe Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Duško Ivanović (65) preuzima Crvenu zvezdu preneo je "Sport klub". Iskusni stručnjak sešće na klupu crveno-belih i zameniće Vladimira Jovanovića (38) koji će posle svega nekoliko meseci otići sa Malog Kalemegdana. Loši rezultati na početku sezone, prvenstveno u Evroligi, pa poraz od Zadra u Beogradu primorali su čelnike kluba da potraže novo rešenje na mestu šefa stručnog štaba.

Sve bi uskoro trebalo da bude poznato i zvanično i kako stvari stoje meč sa Fenerbahčeom bio je poslednji na klupi za Jovanovića. Ivanović je prema tim navodima dogovorio saradnju do leta 2024. godine i već u nedelju trebalo bi da odradi prvi trening sa novim timom. On već dobro poznaje neke igrače, poput Luke Vildoze sa kojim je sarađivao u Baskoniji i tamo su zajedno osvojili ACB ligu.

Poznat je Ivanović i kao trener koji voli "jače treninge" i kao neko ko ima čvrstu ruku, nema problem da kaže šta misli i često je to govorio igračima u lice. O tome je u jednom podkastu pričao i Mario Kasun. "Ivanović je van terena divna osoba, ali mu se na terenu spuste žaluzine. Rekao mi je da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo da trčim sat vremena pre treninga. Izgubio sam 12 kilograma u sedam-osam dana", pričao je Kasun tada. Ukoliko do saradnje dođe očekuje se da će biti i nekih "rezova" u timu, a već je otišao Džejlen Adams...

Duško Ivanović imao je dugu i uspešnu karijeru, sa Jugoplasikom osvojio je i dve titule u Evroligi, a bio je tri puta šampion lige Jugoslavije. Trenerskim poslom počeo je da se bavi 1993. godine i najveći uspeh imao je s Baskonijom. Tri puta je sa tim klubom bio prvak u Španiji (2002, 2010. i 2020. godine), a vodio je još i Limož, Barselonu, Panatinaikos, Himki i Bešiktaš. Interesantno je da je do tih titula sa klubom iz Vitorije dolazio pod različitim imenima, odnosno vodio ih je pod imenom Tau Keramika, Kaha Laboral, Laboral kuća i Baskonija... Ovo nije prvi put da se Ivanović spominje na mestu trenera Zvezde, bilo je spekulacija i 2017. godine.