Košarka

BOMBA - OLIMPIJAKOS "OTIMA" ZVEZDI KAMPACA! Drama u poslednjim SATIMA - Argentinac oblači crveno-belo, ali NE u Srbiji?

Autor Mladen Šolak

Zvezda dobila konkurenciju!

FACUNDO CAMPAZZO Facundo Kampaco kosarkas Real Madrida na utakmici Evrolige protiv Crvene zvezde u hali Kombank Beogradska arena, Beograd 07.11.2019. godine Foto: IvicaVeselinov Kosarka, Crvena zvezda, Evroliga, Real Madrid
Izvor: MN Press

Četvrtak je bio "Dan D" za Real Madrid i Fakunda Kampaca i po svemu sudeći Argentinac se definitivno neće vratiti u glavni grad Španije, već će zaigrati u nekom drugom evroligašu. Iako se nedeljama nagađa da bi to mogla da bude Crvena zvezda, poslednje informacije iz Španije su da se u trku za odličnog plejmejkera uključio i Olimpijakos.

"Real Madrid je zvanično saopštio da neće odgovoriti na ponudu Crvene zvezde za Kampaca, čime je ubrzao rok od 10 dana kako bi mogao da potpiše argentinskog plejmejkera. U poslednjim satima i Olimpijakos je dao ponudu za Kampaca i njegova sudbina biće poznata uskoro", objavili su u četvrtak pred ponoć španski mediji. Na ovaj način, sapunica je ipak nastavlja, iako navijači Zvezde uveliko očekuju jedno od najvećih pojačanja u klupskoj istoriji.

Kampaco je slobodan igrač od kraja novembra, kada se rastao sa Dalas Maveriksima, a prethodno je dve godine proveo u Denveru. Prema propisima u Španiji, on je bio dužan da najpre izravna račune sa Real Madridom pre nego potpiše za drugi tim i pošto je sada već očigledno da se neće vratiti u "kraljevski klub", deluje da će ga karijera ove zime odvesti ka Balkanu - ali više nije tako izvesno da će to biti Beograd. Sve bi uskoro moglo da bude poznato.