EVROLIGA

KAMPACO OTPUTOVAO SA ZVEZDOM - DA LI ĆE IGRATI? Posle kazne Evrolige, Ivanovića pitali kada će "Faku" debitovati

Autor Petar Đukanović

Argentinac se našao u avionu za Atinu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

KošarkašiCrvene zvezdeotputovali su za Atinu gde ih očekuje utakmica 15. kola Evrolige protiv Olimpijakosa koja će biti na programu u četvrtak 22.12.od 20.00. Svoje mesto u avionu za prestonicu Grčke našao je iFakundo Kampaco, najnovije pojačanje crveno-belih, objavio je "Sport klub".

Ipak, i dalje stoji dilema da li će 31-godišnji plejmejker biti registrovan za Evroligu zbog zabrane registracije novih košarkaša od strane "disciplinaca" takmičenja. U svakom slučaju, "Faku" se sprema sa ostatkom ekipe i debitovaće najkasnije za vikend, u utakmici protiv Borca iz Čačka.

"Nakon izveštaja Komisije za kontrolu menadžmenta o sudskom postupku koji se vodi protiv Crvene zvezde na osnovu postojećih dospelih obaveza i propuštanja da dostavi odgovarajuće podatke, finansijsko veće je izreklo privremenu meru zabrane registracije novih igrača i trenera u klubu", bila je zvanična poruka Evrolige kad je kazna izrečena. "Kada će debitovati Kampaco? Zaista ne znam", rekao je novinarima u utorak trener crveno-belih Duško Ivanović.

Kampaco je drugi argentinski bek koji se nalazi u rosteru Crvene zvezde, a očekuje se da Vildoza i Fakundo diriguju spoljnom linijom crveno-belih, zajedno sa Nemanjom Nedovićem.

Zvezdina borba za top osam fazu Evrolige se nastavlja, a najnovijim NBA pojačanjem izuzetno su podigli šanse za ostvarenje zadatog cilja. Zvezda se nalazi na 10. mestu sa skorom 7-7, dok Olimpijakos zauzima visoko četvrto mesto uz fantastičan skor od 9-4.