Čekamo odgovor

ZVEZDA NA NAJTEŽEM GOSTOVANJU, A SVI SE PITAJU ŠTA JE SA KAMPACOM! Bomba je spremna da eksplodira, ali postoji 1 problem

Autor Nikola Lalović

Fakundo Kampaco je sa Crvenom zvezdom, ali vrlo je moguće da Olimpijakos zbog toga ne mora da brine.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Crvena zvezda nastavlja svoje takmičenje u Evroligi u Pireju od 20 časova. Nakon serije od šest pobeda Olimpija iz Milana je posle sjajne partije Bilija Beronauspela da pobedi crveno-bele u "PIoniru" i tako ih ostavi na sredini tabele. 

Sada tim Duška Ivanovića ide na jedno od najtežih gostovanja u Evroligi u "Dvoranu mira i prijateljstva", verovatno halu sa imenom koje joj najmanje pristaje u celoj Evropi, 

Dva kluba gaje prijateljske odnose tako da će navijanje biti podeljeno između dva tima, ali kroz istoriju je Olimpijakos bio jedan od najtežih rivala Zvezdi u Evroligi. Ipak, sada navijače Crvene zvezde jedno pitanje muči možda i više od toga koji će biti konačni rezultat utakmice...

ŠTA JE SA KAMPACOM?

Argentinski plejmejker je stigao! Posle Luke Vildoze i Fakundo Kampaco je zadužio crveno-beli dres, prošao je lekarske preglede, ozvaniči saradnju, trenirao sa ekipom i na kraju otputovao u Pirej. Ipak, još uvek je neizvesno da li će igrati! Problem pravi zabrana registracije novih igrača koja je izrečena crveno-belima nedavno. 

"Nakon izveštaja Komisije za kontrolu menadžmenta o sudskom postupku koji se vodi protiv Crvene zvezde na osnovu postojećih dospelih obaveza i propuštanja da dostavi odgovarajuće podatke, finansijsko veće je izreklo privremenu meru zabrane registracije novih igrača i trenera u klubu", bila je zvanična poruka Evrolige kad je kazna izrečena.

Na treningu pred odlazak u Grčku trener crveno-belih Duško Ivanović je na pitanje kada će debitovati Kampaco odgovorio da zaista ne zna, tako da ostaje da se vidi da li će od 20:00 u Pireju i Kampaco biti u 12. 

ZVEZDA HOĆE TOP 8, A IMA GLAVOBOLJU POD KOŠEM!

Izvor: MN Press

Prošlogodišnji centar Olimpijakosa Hasan Martin se povredio i dugo ga neće biti na parketu, što je trenutno najveći problem za crveno-bele. Bez njega se videlo da crveno-belima fali snage i mišića u reketu, a videćemo da li će pored Kuzmića i Mitrovića na "petici" minute dobiti Filip Petrušev ili Miroslav Raduljica. Nedostatak najsnažnije "petice" biće pogotovo problem protiv tima koji je tako snažan i kvalitetan u reketu, a to zna i Luka Mitrović. 

"Jedan od najkvalitetnijih timova u Evropi. Već drugu godinu zaredom igraju fenomenalno, ista baza igrača, dobro se poznaju, igraju po automatizmu, znaju se i vezanih očiju gde se ko nalazi i gde ko stoji. Bće izuzetno teško pogotovo su izuzetno čvrsti na domaćem terenu što pokazuju i neki njihovi rezultati u prethodnom periodu gde su u Atini u prethodnih par ko,la već u prvom poluvremenu rešili mečeve. To je ekipa popunjena na svakoj poziciji, jako dobro se zna ko šta radi, jako su utrenirani, imaju taj dobar "svič" koji je jako teško napadati", istakao je pred meč Mitrović. 

Neće u sastavu biti ni Nikole Ivanovića koji je počeo da trenira sa timom, ali je daleko od povratka na parket i neće ga biti u sastavu u 2022. godini. 

OLIMPIJAKOS HOĆE TITULU! 

Izvor: MN Press, Klodian Lato/Eurokinissi

Prošle godine je ovaj tim stao u Fajnal foru, sada nemaju nameru. Igraju sjajno i pogotovo na domaćem terenu beleže ubedljive pobede, a crveno-beli su u pripremama za ovu sezonu doživeli ubedljiv poraz od Pirejaca koji je tada otkrio mnoge mane tima. 

U Beogradu su ostali "kratki" i došli su "samo" do polufinala, sada ciljaju plasman u Kaunas i trofej Evrolige. Fantastični Saša Vezenkov je prava mašina za postizanje trojki i jedva da spušta loptu u dribling, ali zato svoje šuteve pogađa. Sa spoljnih pozicija prete iskusni Kostas Slukas i hitri Ajzea Kenan, a gorostas Mustafa Fol biće prava enigma za centre Crvene zvezde. 

Crvena zvezda ima samo jednu pobedu nad Olimpijakosom u poslednjih pet mečeva i to prošle godine u gostima, a to će pokušati i sada da ponove. Biće teško, ali ako Nedović i Vildoza zaista dobiju podršku Kampaca od 20 časova - sve je moguće!