BLISTA

PRE MESEC DANA BILI SMO "MRTVI", A SAD SE PRIČA O TOP8! Lesor vodi Partizan ka plej-ofu: Evroliga je luda!

Autor Nemanja Stanojčić

Matijas Lesor odigrao je još jednu odličnu partiju i pomogao Partizanu da pobedi Bajern.

Izvor: MN Press

Partizan je upisao petu uzastopnu pobedu, treću u Evroligi i vratio se u igru za plasman među najboljih osam timova u eliti. Posle nepotpunog 16. kola je na 11. mestu sa skorom 7-9. Najnoviji trijumf ostvaren je protiv minhenskog Bajerna (83:77).

U punoj "Areni" crno-beli su slavili, a ponovo je blistao Matijas Lesor, jedan od ključnih igrača Željka Obradovića. Zahvaljujući njegovim sjajnim partijama je ekipa ponovo u igri za prolaz dalje. "Sjajna atmosfera uvek je tako kad igramo na našem terenu. Bio je ovo poslednji meč kod kuće, navijači su doneli energiju", rekao je Lesor.

Mogao je meč da bude rešen i ranije, imao je Partizan i dvocifrenu prednost u poslednjem kvartalu (64:51), ali je ponovo bilo dramatično u završnici. "Bila je neizvesna utakmica, uspeli smo da je zatvorimo, što je i najvažnije. Pobeda je odličan način da završimo godinu."

Francuz je meč završio sa dabl-dabl učinkom (16, 11sk), vodio je veliku bitku u reketu sa Otelom Hanterom (16, 14sk). "Bilo je baš teško u reketu, Hanter je iskusan, borben, nikad nije lako sa njim."

Pre pobede protiv Efesa 16. decembra (82:79), Partizan je imao niz od čak sedam poraza u osam mečeva, sada su se stvari promenile. "Evroliga je luda, teško je predvideti bilo šta, sezona je duga. Nekada ste dole, nekada gore, sad smo našli dobar ritam. Pre mesec dana svi su pričali da su šanse za top8 'mrtve', sada svi pričaju o plasmanu u top8. Vidite koliko brzo stvari mogu da se promene."

Za kraj je imao poruku za navijače za narednu, 2023. godinu. "Želim da nastave da dolaze i da nas podržavaju. Mi ćemo uraditi sve da pobeđujemo kod kuće", zaključio je Lesor.

Pogledajte i kako su izgledali najzanimljiviji detalji na meču: