INTERVJU

KAPITEN SAM PARTIZANA, ALI NA JEDNO SE TEŠKO NAVIKAVAM! Panter za MONDO - Nisam znao da je to važno, a jeste!

Autor Nemanja Stanojčić

Kevin Panter u prazničom razgovoru za MONDO priča o Partizanu, ciljevima, Evroligi, ulozi kapitena...

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Partizan je godinu završio trijumfom protiv minhenskog Bajerna, vratio se na pobednički kolosek i opet je u igri za plasman među najboljih osam u Evroligi. Tim Željka Obradovića ponovo je pronašao pravi ritam i u novu 2023. godinu ulazi sa dobrim raspoloženjem, upravo takav je i Kevin Panter (29). Sa osmehom na licu pričao je o raznim temama u intervjuu za MONDO.

Prošle godine je obećao da neće napustiti crno-bele i da ne bude Evrolige, ispunio je obećanje. Za to je u novoj sezoni nagrađen kapitenskom trakom. Kako sve to izgleda posle nekoliko meseci u novoj sezoni ispričao je u razgovoru za naš portal. "Bila je ovo dobra godina, zdravlje me poslužilo. Igram košarku sa sjajnim momcima, još se privikavam na ulogu kapitena. Ima mnogo izazova, ali sve to prihvatam, učim nešto novo i napredujem iz dana u dan", počeo je Panter priču za MONDO.

Nisu stvari izgledale tako dobro za crno-bele pre nekoliko nedelja. Bili su u seriji od sedam poraza u osam mečeva, većina u neizvesnim završnicama. Upravo su to momenti u kojima kapiten mora da se pokaže i da se postara da ekipa ne "potone". Upravo to bilo je jedno od pitanja, šta je radio u tim trenucima i kako je pričao sa saigračima.

"Kada se to dogodi, najvažnije je da svi budemo na istim talasnim dužinama i da niko mentalno ne padne. Da shvatimo šta su naši ciljevi i želje, to je glavno. Sa nekim igračima pričam i sa strane, razgovaramo o određenim detaljima. Pratim šta je kome potrebno u datom trenutku. Shvatam da moram da budem primer za ostale. Jedna od stvari na koju mi je još teško da se naviknem je uloga vokalnog vođe. Nisam osoba koja voli previše da priča i nisam znao da je i to važna stavka za kapitena. Uvideo sam da moram da pričam više, da budem glasniji. Nisam kao Lesor koji voli da priča. Šalim se malo naravno."

Otkrio je i kako se on bori sa sobom u momentima kada mu ne ide tokom meča. "U tim trenucima se samo setim svog rada, svega što sam uložio i tokom leta i tokom celog života. To se dešava, imate lošu utakmicu, šut ne ide, postoje izazovi uvek. Onda se setim svega toga i tako sebi vraćam samopouzdanje."

Meč sa Efesom mogao bi da bude prekretnica za Partizan, pošto su posle toga pali i Fenerbahče i Bajern. "Ne znam hoće li taj trijumf biti prekretnica, ali je pokazao da moramo da nastavimo da radimo i da napredujemo. U Istanbulu je bilo baš teško, uspeli smo da slavimo i tamo protiv Fenera. Neophodno je samo da nastavimo da radimo. Da, plasman u top8 je sada bliži, ali nikada od toga nismo odustali niti je bio predaleko i kada smo gubili. Znamo svoje ciljeve i ono šta želimo i šta sve možemo. Sve to je naravno lakše kada iza sebe imamo ove fenomenalne navijače"

Kada je u pitanju 2023. godina ima jasnu poruku za sve. "Prvo želim da svi budemo zdravi i da izbegnem povrede. Zdravlje je najvažnija stvar na svetu i to želim svima. Što se nas, igrača, tiče, obećavam da ćemo ostaviti sve na terenu i da ćemo dati sve u svakoj utakmici, rezultati će doći. Publici bih poručio da nastavi da dolazi i da nas podržava, mi ćemo na to uzvratiti borbom i nadam se da ćemo ih često usrećiti pobedama."

Za kraj je upitan i kako mu ide srpski jezik. "Uf, teško pitanje. Hajde da kažem ovako, od momenta kada sam prvi put došao u Srbiju i kada nisam znao ništa, rekao bih da sam sad na 50 odsto. Nemojte samo da tražite intervju na srpskom", sa osmehom je zaključio Panter.