Košarka

UZEO ZLATO SA SRBIJOM 2011. GODINE, A SAD PRVI PUT ZAIGRAO U DOMOVINI: Biće veliko pojačanje, napada Partizan!

Autor Nikola Lalović

Iskusni krilni centar Nikola Cvetinović biće uzdanica Spartaka do kraja ove sezone!

Izvor: Profimedia

Osvojio je zlato za Srbiju davne 2011. godine, a tek u subotu će prvi put zaigrati profesionalnu košarku u domovini! Iskusni 34-godišnji krilni centar Nikola Cvetinović novo je pojačanje Spartaka iz Subotice, javlja "Košarka 24". 

Momak iz Loznice koji je još u srednjoj školi otišao u Ameriku 2008. godine se upisao na koledž Ejkron u rodnom mestu Lebrona Džejmsa i u bogatoj karijeri je posle koledža igrao svuda u Evropi samo ne u Srbiji. Mi ga pamtimo kao člana tima Srbije na Univerzijadi u Šenženu 2011. godine, kada je u timu u kome su glavni igrači bili Vladimir Lučić, Vladimir Štimac i Mladen Jeremić osvojio zlatnu meadlju.

Prvi klub u seniorskoj karijeru mu je bio AEK iz Larnake, potom je nastupao za Brno, pa za Valjadolid i Ovijedo u Španiji pre nego što se preselio u Dzukiju u Litvaniji. Nastupao je u Slovačkoj za Inter iz Bratislave, pa za španske niželigađe Araberi, Palensiju i Almanasu, pre odlaska u Alst iz Belgije. Na kraju se okušao u Steaui pre povratka u Srbiju.

Sastav Srbije na Univerzijadi

Mladen Jeremić, Marko Ljubičić, Stefan Živanović, Sava Lešić, Miloš Dimić, Duško Bunić, Vladimir Lučić, Luka Drča, Nikola Dragović, Vladimir Štimac

Sastav Srbije na Univerzijadi

Mladen Jeremić, Marko Ljubičić, Stefan Živanović, Sava Lešić, Miloš Dimić, Duško Bunić, Vladimir Lučić, Kuka drča, Nikola Dragović, Vladimir Štimac

Cvetinović će debitovati za Spartak u subotu u meču sa Vršcem, a potom ga čeka susret sa Partizanom 15. februara u Kupu Radivoja Koraća, verovatno najveći meč u karijeri još od finala Univerzijade protiv Kanade 2011. godine.