ŠTA ĆE BITI?

ROK ZA EVROLIGU ISTIČE, ČEKAJU SE OBRADOVIĆ I IVANOVIĆ! Zvezda dobija NAJVEĆE pojačanje, šta će uraditi Partizan?

Autor Nemanja Stanojčić

Rok za transfere u Evroligi ističe u 18 časova, čekaju se potezi Obradovića i Ivanovića.

Izvor: MN Press

Rok za registraciju novih igrača u Evroligi ističe danas, 1. marta u 18 časova po srednjeevropskom vremenu. To znači da klubovi u elitnom takmičenju imaju još nekoliko sati da angažuju nove igrače. Među njima su i Partizan i Crvena zvezda, hoće li dva najveća srpska kluba da se pojačaju u borbi za top8?

Crveno-beli dobijaju i najveće pojačanje, istekla je kazna, pa i zvanično Fakundo Kampaco može da debituje za srpski tim. Učiniće to u Minhenu protiv Bajerna već 2. marta. Hoće li reagovati i crno-beli? Nije nikakva tajna da im je potrebno pojačanje u reketu, svestan je toga i Željko Obradović.

O tome je nedavno pričao i Marko Simonović u intervjuu za MONDO. "Nezahvalno je pričati o tome, imaju i jedni i drugi dosta igrača u rosteru. Treneri najbolje znaju da li im neko fali. Treba naglasiti i da je jako nezahvalno dovesti nekoga u martu, a da dovodiš igrača samo reda radi... Uz to treba uzeti u obzir i da tako nešto može da poremeti hemiju u ekipi, što je znalo da se dešava u timovima. Ponavljam, Obradović i Ivanović su preiskusni i najbolje znaju da li su im potrebna pojačanja", rekao je Simonović. Vi nam u anketi kažite šta mislite o tome.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

PARTIZAN

Kada je Partizan u pitanju, sastav u ovom trenutku izgleda ovako: Aleksa Avramović, Džejms Naneli, Jam Madar, Danilo Anđušić, Tristan Vukčević, Kevin Panter, Alen Smailagić, Janis Papapetru, Dante Egzum, Uroš Trifunović, Zek Ledej, Matijas Lesor, Balša Koprivica.

Jasno je da nedostaje igrač koji bi mogao da pomogne u reketu, mada gledajući sva dešavanja, mala je verovatnoća da će Obradović potražiti rešenje na tržištu. Primer toga je i nedavni odlazak Vladimira Brodzijanskog koji se nije uklopio u tim. Deluje da će crno-beli sezonu nastaviti u istom sastavu.

CRVENA ZVEZDA

Crvena zvezda će registrovati Fakunda Kampaca i izvesno je da neće biti novih igrača. Sastav trentuno izgleda ovako: Fakundo Kampaco, Luka Vildoza, Nemanja Nedović, Džon Holand, Stefan Lazarević, Luka Mitrović, Branko Lazić, Hasan Martin, Ognjen Dobrić, Miroslav Raduljica, Nikola Ivanović, Dalibor Ilić, Stefan Marković, Ognjen Kuzmić, Filip Petrušev, Ben Bentil.

Reči trenera Duška Ivanovića i najbolje opisuju planove tima sa Malog Kalemegdana kada je prelazni rok u pitanju. "Nećemo valjda kao ponavljači zadnji dan nešto da radimo", sa osmehom je odgovorio Ivanović.

Verovatno ni Zvezda ni Partizan neće posegnuti za rešenjima na tržištu, ali svašta može da se promeni u poslednji čas. Vreme ističe...