BLIZU JE...

PARTIZAN JURI U TOP8 EVROLIGE! Odluka pada u PAKLENOM martu - trojica lidera, još dvojica razigranih i cilj na vidiku!

Autor Nemanja Stanojčić

Košarkaši Partizana sve su bliži plasmanu među osam najboljih, evo i šta ih čeka do kraja

Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

Partizan ide ka top8 Evrolige. Sve je bliži mestu među osam najboljih klubova, veliki korak napravio je pobedom protiv Albe. Nastavio je dobar niz, upisao 14. trijumf i sada ulazi u pakleni mart. Težak raspored, dueli sa nekim direktnim konkurentima i prilika za dokazivanje i pravljenje iskoraka.

Stvari su prilično jasne, posle 26 kola tim Željka Obradovića ima skor 14-12 i prema procenama 18 pobeda trebalo bi da bude dovoljno za prolaz, dakle najmanje četiri su neophodne. Mogu li crno-beli da dođu do te magične brojke? Odgovor će biti poznat u narednih mesec dana, do tada navijači i ekipa mogu da uživaju u borbi i izazovu koji je pred njima.

Vreme je za ulazak u ciljnu ravninu, trka se približava kraju, a vi nam u anketi kažite i svoje mišljenje. Hoće li Partizan proći među osam najboljih?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

PAKLEN RASPORED

Još kada je objavljen raspored bilo je jasno da će u martu biti pakleno. Posebno sada kada je Partizan deo gornjeg dela tabele. Trenutno je šesti i pokušaće da odbrani tu poziciju u preostalih osam kola. Slede tri uzastopna gostovanja, pa tri meča u Beogradu i onda za kraj jedan meč na strani i jedan kod kuće.

Crno-bele čeka prvo put u Italiju, na gostovanja u Bolonji i Milanu. Prvo igraju protiv Virtusa (7. marta u 20.30), pa onda protiv Armanija (9. mar u 20.30). Onda 16. marta sledi meč sa Efesom u Istanbulu (18.30). Zatim slede tri meča kod kuće protiv Olimpijakosa (24. mart, 20h), Barselone (28. mart, 20.30) i Real Madrida (31. mart, 20.30). U pretposlednjem kolu gostuje Monaku (7. april, 21h) i u 34. rundi, poslednjoj u ovom delu sezone, Panatinaikos dolazi u "Arenu" (14. april u 20.30)

Ovako izgleda ceo raspored:

  • 7. mart Virtus - Partizan (20.30 časova)
  • 9. mart Armani - Partizan (20.30)
  • 16. mart Efes - Partizan (18.30)
  • 24. mart Partizan - Olimpijakos (20)
  • 28. mart Partizan - Barselona (20.30)
  • 31. mart Partizan - Real Madrid (20.30)
  • 7. april Monako - Partizan (21.00)
  • 14. april Partizan - Panatinaikos (20.30)

AVRAMOVIĆ SE RAZIGRAO

Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

Dobra stvar za Partizan pred martovske mečeve je to što se razigrao Aleksa Avramović. Vratio se posle duge povrede, polako je ulazio u ritam i deluje da ga je pronašao. Posle sjajnog meča za reprezentaciju Srbije nastavio je sa odličnim šuterskim raspoloženjem i protiv Albe, dao je 19 poena (5/7 za tri).

"Osećam se dobro, znam da imam poene u rukama i da moram da podignem intenzitet odbrane na prvom mestu i da će kroz to doći poeni i dobre stvari u napadu. Nikad nisam sumnjao u sebe, to je to", rekao je Aleksa.

Još jedan igrač, koji je posebno bitan za napad crno-belih, takođe je ponovo "namestio ruku". U pitanju je Danilo Anđušić. Mučio se sa šutom u poslednje vreme, ali je protiv nemačkog tima dao dve trojke iz tri pokušaja i to su navijači prepoznali. Nagradili su ga gromoglasnim aplauzima, a po njegovoj reakciji videlo se koliko mu je to bilo bitno.

LIDERI SE ZNAJU - ONI MORAJU DA POVUKU!

Nema nikakve tajne, lideri Partizana su Kevin Panter, Dante Egzum i Matijas Lesor. Njih trojica moraće najviše da "povuku" u ovih osam evroligaških mečeva. Od njih se najviše očekuje i od njih najviše zavisi. Govore to i statistički parametri, Panter je najefikasniji (15,5 poena, 2,3 asistencije i 2,2 skoka), prati ga Egzum (13,1, 2,6 asistencija i 2,4 skoka), dok Francuz dominira u reketu (12,8, 7,3 skoka i 1,4 asistencije).

Nije Obradovićev tim odustajao od borbe ni kada je imao rezultatsku krizu. Pali su u decembru Efes i Fenerbahče i od tada je sve krenulo uzlaznom putanjom. Naglašavao je to i kapiten u januaru, kada tim nije bio toliko blizu mesta među top8 kao sada. "Nikada od toga nismo odustali, čak ni kada je delovalo da je predaleko i kada su se ređali porazi. Znamo svoje ciljeve i ono što želimo i možemo, sve je lakše kada iza sebe imate ove fenomenalne navijače", rekao je Panter za MONDO tada.

Sada je vreme za najvažnije mečeve, Partizan je trenutno na poziciji koju želi i uradiće sve da je odbrani...