MONDO INTERVJU

EKSKLUZIVNO - DA LI ODLAZIM IZ CRVENE ZVEZDE? LUKA VILDOZA ZA MONDO: Bio sam u avionu, a onda se sve ZAPALILO!

Autor Nemanja Stanojčić

Luka Vildoza je u ekskluzivnom intervjuu za MONDO pričao o svojoj budućnosti i o glasinama da odlazi iz Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Luka Vildoza ide u Panatinaikos, to je vest koju su grčki mediji preneli i tvrde da je košarkaš Crvene zvezde glavna meta tog kluba. Navodno je već “zaokružen” kao novi plejmejker "zelenih". Šta je istina? Da li je zaista sve rešeno i da li crveno-beli na kraju sezone gube plejmejkera. Jedan čovek na to ima odgovor - Luka Vildoza! Upravo to bio je razlog da razgovaramo sa Argentincem i da on objasni sve o tome.

"Bili smo u avionu i kad smo sleteli počele su da mi stižu poruke, telefon mi se ‘zapalio’, svi su me pitali za to. Odmah sam pozvao svog agenta, bio je u čudu, prvi put je čuo za to. Normalno je da klubovi prate i gledaju igrače, ništa to nije novo, prate se svi svuda, ali ništa od ovoga nije istina”, počeo je Vildoza razgovor za MONDO.

Usledilo je direktno pitanje - kakve su njegove želje i da li ima želju da ostane u Beogradu? "Sjajno se osećam ovde zaista, život je dobar, volim klub, saigrače. Ne zaboravljam da me je Zvezda vratila u život i pomogla mi da postanem ovo što sam sad. Kada sam se vraćao iz NBA bio sam niko, ne bih ovo postao bez kluba. Da jasno kažem - da, ostao bih i sledeće sezone. Imam i ugovor na još jednu godinu. Naravno niko ne može da zna šta će biti na leto, zavisiće i od rezultata i svega. Videćemo, ali želim da ostanem."

S obzirom na to da je Luka bio u ulozi agenta kada je došao Fakundo Kampaco, pitali smo ga i da li to znači da će pokušati i sunarodnika da ubedi da ostane. "Ja sam ga doveo, ugovor ima i za sledeću sezonu. Nikad se ne zna. Obojici nam se sviđa ovde, lepo nam je. Navijači nam mnogo pomažu, osećamo se kao kod kuće kad vidimo argentinske zastave, čujemo povike ‘Argentina, Argentina’. Ko zna, svašta je moguće.”

Moraće njih dvojica da "povuku" i da "probude" Zvezdu koja je u padu forme. Poraz od Panatinaikosa bio je najteži u sezoni. I to u meču u kom je vodila sa 16 razlike u trećoj četvrtini. "Šta se desilo? Ne znam kako da vam odgovorim na to pitanje. Previše smo se opustili, mislili smo da je gotovo, da smo pobedili. Onda su oni počeli da pogađaju, publika se uključila, prestali smo da igramo košarku. Počeli smo da sumnjamo u sebe, primetili su to i naši rivali, sve to su dobri igrači koji će te "ubiti’ ako im daš šansu i baš to se dogodilo."

Gotovo identične stvari dogodile su se na mečevima sa Albom i Bajernom, prokockana je dvocifrena prednost. "Naš pristup mečevima koji su već viđeni kao dobijeni je bio loš. Kao da smo i mi mislili da je pobeda upisana. Trebalo je da budemo ponizni, strpljiviji. Kad treba da zatvorimo meč, opustimo se. Pogledamo semafor, vidimo da vodimo i onda odugovlačimo u napadima, čekamo da istekne vreme, umesto da igramo svoju igru. Mi smo najbolji kada trčimo, igramo u tranziciji… Kad nema fokusa i odbrane, teško nekoga možemo da pobedimo”, zaključio je Vildoza za MONDO.

Šta očekuje od predstojećeg derbija sa Partizanom, šta je Duško Ivanović svima najviše zamerio, kakvo je stanje u ekipi posle poraza, šta ima da poruči navijačima povodom borbe za Top 8? To su samo neka od pitanja na koja je Vildoza odgovorio, a sve to imaćete priliku da pročitate u drugom delu intervjua u narednim danima…