Košarka

DOLAZE DA IGRAJU SA ZVEZDOM, A SRUŠILI IH ZVEZDAŠI! Bivši crveno-beli prekinuli seriju Španaca, na redu je Pionir

Autor Mladen Šolak

Naredni rival Crvene zvezde Meridianbet doživeo poraz u španskom prvenstvu pred gostovanje crveno-belima.

Izvor: MN Press

Valensija je pred gostovanje Crvenoj zvezdi doživela poraz u španskom prvenstvu od Saragose. Ekipa trenera Aleksa Mumbrua stiže u halu "Pionir" na meč u sredu nakon što je prekinut njen niz pobeda u ACB ligi od četiri trijumfa u nizu (Granada, Đirona, Tenerife i Gran Kanarija). Tome su doprineli bivši košarkaši Zvezde, plejmejker Stefan Jović (6 poena, 5 asistencija) i krilo Boriša Simanić (7 poena), dok je u njihovom timu dominirao nigerijski centar Kristijan Mekovulu sa 25 poena i devet skokova.

U ekipi Valensije najefikasnji je bio centar i kapiten Bojan Dubljević sa 15 poena, po 14 su ubacili krilni centar Viktor Klaver i plejmejker Kris Džons. Ta trojka ipak nije uspela da dovede ekipu iz "Fontete" do pobede kojom bi se koliko-toliko osigurala na osmom mestu španskog prvenstva.

Kada je u pitanju Evroliga, Valensija je i dalje u igri za plasman u Top 8 i sa skorom 14-16 ima pobedu manje od osmoplasirane Baskonije (15-15) i to govori o značaju koji naredni meč nosi za španskog predstavnika. Sa druge strane, Zvezda ima skor 13-17 i u preostala četiri kola moraće da pobeđuje i da veruje u čudo, kojim bi iskoristila trenutnu, samo teoretsku šansu i ušla u društvo najboljih u Evroligi. Pogledajte tabele Evrolige i španskog prvenstva:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt