Pogledajte

PEĐIN SIN ZABLISTAO PRED CELOM AMERIKOM, STOJAKOVIĆ PUCAO OD PONOSA! Pogledajte reakciju srpske legende na potez sina!

Autor Mladen Šolak

Andrej Stojaković pokazao talenat na najvećoj američkoj sceni.

Izvor: Twitter/ESPN

Sin srpskog košarkaša Predraga Stojakovića, Andrej Stojaković, zablistao je na utakmici najvećih američkih srednjoškolskih talenata. On je u Hjustonu prošle noći izveo dribling i dao koš koji je oduševio mnoge, a njegovog oca učinio veoma ponosnim, što se videlo i na snimku:

Nakon što je Stojaković junior posle sjajnog okreta pogodio, Peđa je u društvu svoje supruge Aleke Kamile "porastao do plafona". U dosad najvećoj utakmici svoje mlade karijere, njegov sin pokazao je da ga čekaju velike stvari u košarci.

Podsetimo, Andrej Stojaković (18) je prošle jeseni odabrao da nastavi svoj razvoj na prestižnom koledžu, dok su ga tražili praktično svi veći timovi u Americi. Nažalost, on je pred Ol-Amerikan utakmicu u Teksasu rekao da će predstavljati svoj rodni Sakramento i Grčku, zemlju svoje majke, što nagoveštava da bi u budućnosti mogao da igra upravo za Grčku, a ne za Srbiju kao njegov otac, koji je sa reprezentacijom naše zemlje bio šampion Evrope, sveta i MVP Eurobasketa.

"Mekdonalds Ol-Amerikan" je tradicionalna revijalna utakmica srednjoškolaca, u kojoj najtalentovaniji igrači i igračice Amerike i Kanade međusobno demonstriraju svoj talenat. Format meča je poput Ol-stara, "Istok" protiv "Zapada", a postoji i takmičenje u zakucavanju i u šutiranju trojki. Ove godine je glavna zvezda bio sin Lebrona Džejmsa, Broni Džejms, koji je već stekao veliku popularnost zbog oca, iako se i iz Amerike može čuti da ona nadmašuje njegov talenat, što je i očekivano.

Izvor: Profimedia/Alex Bierens de Haan

Na "Mekdolands Ol-Amerikan" revijalnoj utakmici nastupili su i brojni asovi, članovi Kuće slavnih, počev od najboljge u istoriji, Majkla Džordana, preko Medžika Džonsona, Ajzeje Tomasa, Dominika Vilkinsa, Patrika Juinga, Šakila O' Nila, Džejsona Kida, Kobija Brajanta, Kevina Garneta... Na tako velikoj sceni sada je talenat pokazao i mlađi Stojaković.

MVP je bio Di-Džej Vagner, učenik srednje škole Kamden i budući student Kentakija, čiji je otac Dahuan Vagner (40 godina, ex igrač Klivlenda i Golden Stejta) takođe igrao na "Mekdolands Ol-Amerikan" reviji, a prethodno je na njoj nastupao i njegov deda, Milt Vagner (60). Vagner je ubacio svih 19 poena u drugom poluvremenu i vodio je svoj tim ka pobedi, 109:106.

Sa druge strane, Broni Džejms je pred svojim ocem Lebronom ubacio 15 poena, a zanimljivo je da je sve sabrao trojkama, jer ih je ubacio pet. Poslednjom je doneo vođsto Zapadu u pretposlednjem minutu (106:105), ali je Vagner potom odlučio pobednika u poslednjem.